Si Irlanda inchide scolile, noi restrictii stricte. In Romania, PSD si AUR sunt pe invers, cer redeschiderea scolilor

externe

Irlanda a anuntat, miercuri, adoptarea celor mai stricte restrictii legate de Covid-19 de la inceputul anului trecut, in urma unui ”tsunami” de infectii provocate de noua tulpina a coronavirusului care a urcat numarul spitalizarilor la un nivel record si a provocat temeri ca sistemul de sanatate va fi depasit de situatie, transmite Reuters, citata de news.ro.

Rata de infectari cu Covid-19 aferenta unei perioade de 14 zile s-a marit de patru ori, de la 819 cazuri la 100.000 de persoane, alimentata de noua tulpina, mai contagioasa, indentificata prima oara in Marea Britanie, si de relaxarea restrictiilor inainte de Craciun.

Autoritatile au raportat miercuri un maxim record de 7.836 de cazuri.

”Lucratorii din sanatate, deja extenuati, se confrunta acum cu un tsunami de infectii, chiar mai mare ca in primul val”, a declarat premierul Michael Martin intr-o conferinta in care a anuntat noile masuri.

Guvernul a decis, miercuri, inchiderea majoritatii scolilor si a santierelor de constructie, pentru o perioada de cel putin trei saptamani, inasprind carantina care inchisese deja majoritatea unitatilor de cazare si a magazinelor, in timp ce vizitele la domiciliu fusesera interzise.

Vicepremierul Leo Varadkar a declarat ca barurile si restaurantele din Irlanda ar trebui sa fie pregatite pentru faptul ca vor ramane probabil inchise pana la sfarsitul lunii martie, in timp ce tara asteapta livrarea unor vaccinuri suficiente pentru a controla virusul.

Mai mult despre:

Comentarii: