externe

Si Israel scoate armata in strada contra COVID-19. Insa „militarii nu vor purta arme”

Guvernul israelian va desfasura armata pentru a veni in sprijinul patrulelor de politie care vegheaza la respectarea restrictiilor de deplasare impuse pentru limitarea raspandirii coronavirusului, transmite vineri Reuters, citata de Agerpres.

In jur de 500 de militari se vor alatura echipelor de politie incepand de duminica pentru a ajuta la ‘patrularea, izolarea si securizarea anumitor zone, blocarea drumurilor si la misiuni suplimentare similare’, a comunicat armata.

Militarii nu vor purta arme si ‘vor avea misiune de suport sau auxiliara’, a declarat locotent-colonelul Jonathan Conricus intr-un briefing de presa inaintea anuntului oficial.

Israelul a raportat pana in prezent peste 3.000 de cazuri de infectare cu coronavirus si zece decese.

Saptamana aceasta, autoritatile au inasprit carantina partiala, cerandu-le cetatenilor sa nu se indeparteze mai mult de 100 de metri de locuintele lor si instituind sanctiuni pentru nerespectarea regulilor.

Israelienilor li s-a cerut sa ramana cat mai mult acasa, scolile au fost suspendate si multe afaceri s-au inchis, ceea ce a provocat peste 500.000 de concedieri.

Banca Centrala a prognozat o contractie economica de 2,5% in 2020, insa doar daca actualele restrictii vor fi relaxate cel tarziu la sfarsitul lui aprilie.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

Israelul confirma ca doi dintre muncitorii thailandezi luati ostatici de Hamas pe 7 octombrie au fost ucisi

Armata israeliana a anuntat joi ca doi thailandezi, muncitori agricoli dintr-un kibbutz atacat de Hamas…

24 de minute ago

Revolta a politistilor, cum sunt amenintati de interlopi din Prahova: „Dai de belea cu mine daca ma mai deranjezi pana la 10 seara” – Video

Imagini revoltatoare ale modului in care doi politisti sunt amenintati de un grup de interlopi…

8 ore ago

Inteligenta Artificiala, antrenata cu episoade din „Prietenii tai” si „Teoria Big Bang” pentru a invata sa detecteze sarcasmul

Nu conteaza ca poate trece examenul de barou, poate trece testele medicale si poate citi…

13 ore ago

Gigantul Chevron se retrage din Marea Nordului dupa 55 de ani de operatiuni petroliere in zona. Care este cauza

Compania americana Chevron a declarat ca urmeaza sa isi vanda activele de petrol si gaze…

13 ore ago