Si Londra a observat „retragerea” rusilor de langa Harkov: „Rusia isi recunoaste incapacitatea de a cuceri orase-cheie ucrainene”

externe

Retragerea fortelor ruse din Harkov este o ”recunoastere tacita a incapacitatii Rusiei” de a cuceri orase-cheie ucrainene unde soldatii rusi se asteptau sa intalneasca o rezistenta limitata din partea populatiei, a anuntat, joi, Ministerul britanic al Apararii in raportul zilnic.

Fortele ucrainene continua sa contracareze atacurile in nordul orasului Harkov si au recucerit mai multe orase si sate de langa granita cu Rusia, se mentioneaza in comunicat.

De asemenea, trupele din jurul Harkovului sunt ”vulnerabile in fata fortei defensive mobile si extrem de motivate a Ucrainei”, din cauza alegerii Moscovei de a transforma operatiunea din Donbas intr-o prioritate.

”In pofida succesului Rusiei de a incercui Harkovul in etapele initiale ale conflictului”, se pare ca Moscova a retras unitati din regiune cu scopul de a-si reorganiza si reface fortele in urma pierderilor grele, se mai arata in raport.

”Odata reconstituite, aceste trupe se vor desfasura probabil pe malul de est al raului Donet, formand o forta de blocare pentru a proteja flancul vestic al principalei concentratii de forte a Rusiei si principalele rute de aprovizionare pentru operatiunile din vecinatatea Izium”, mai precizeaza Ministerul britanic al Apararii.

Mai mult despre:

Comentarii: