Si Marea Britanie isi schimba tonul: „Migratia in masa DAUNEAZA societatii noastre”

externe

Migratia in masa dauneaza societatii britanice, sustine ministrul de interne britanic Theresa May intr-un discurs, pe care il va rosti marti, menit a linisti ingrijorarile alegatorilor care se tem ca guvernul de la Londra nu reuseste sa controleze granitele tarii, relateaza Reuters.

Este cel mai dur discurs, din ultima perioada, pe tema imigrantilor, al unui membru al cabinetului britanic, atrage atentia Daily Mail.

Theresa May va afirma la conferinta anuala a Partidului Conservator ca nivelul imigratiei din ultimii 10 ani nu a fost in interesul national.

Migratia neta in Marea Britanie a ajuns la un nivel record de 330.000 in ultimul an pana in luna martie, mult peste nivelul de 100.000 promis de premierul David Cameron.

Nivelul ridicat al imigratiei a alimentat sprijinul pentru partidele de opozitie si este vazut ca un factor care i-ar putea convinge pe britanici sa voteze pentru iesirea tarii din Uniunea Europeana la referendumul privind apartenenta tarii la blocul comunitar, care va fi organizat pana la sfarsitul anului 2017.

‘Cand imigratia este prea mare, cand ritmul schimbarii este prea rapid, este imposibil sa construiesti o societate coerenta’, considera ministrul de interne britanic.

In discursul sau, ea va sustine de asemenea ca migratia in masa suprasolicita serviciile publice, precum scolile si spitalele, reduce salariile si lasa unii cetateni fara locuri de munca.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: