Si omul lui Victor Ponta a fugit din Moldova dupa prabusirea lui Plahotniuc: „Trecea vama la romani”

politica

Fostul premier Iurie Leanca, membru al Gruparii Plahotniuc, a plecat si el, vineri, din Moldova, a anunta TV 8. Leanca s-a aflat pe lista de candidati la europarlamentare a Pro Romania.

Potrivit surselor TV8 Moldova, Leanca a fost zarit la un punct de trecere a frontierei.

Citeste si: Fug oamenii lui Plahotniuc. Cinci avioane private au decolat de la Chisinau imediat dupa ce regimul a anuntat ca renunta la putere

Contactati, reprezentantii Partidului Popular din Moldova (PPEM) au spus ca: „Domnul Leanca este in concediu. Acesta ar fi plecat aseara sau azi dimineata, nu cunosc exact. Concediul era planificat de mult timp si este cel mai probabil pentru zece zile.”

Leanca, al patrulea candidat pe lista partidului PRO Romania la alegerile europarlamentare, nu a reusit sa obtina un mandat in Parlamentul european. Din partea formatiunii vor merge Corina Cretu si Mihai Tudose.

In urma cu doua zile, Victor Ponta a dat un mesaj de sustinere a Regimului Plahotniuc.

„Soarta si drumul in viitor al Republicii Moldova sa fie decise de catre cetatenii sai prin vot liber – nu de jocurile ascunse ale Marilor Puteri sau de politicieni locali ambitiosi si egoisti!”, a scris Ponta pe Facebook, preluand narativul propagandei lui Vladimir Plahotniuc. De altfel, acest mesaj a fost reprodus integral pe televiziunea lui Plahotniuc, Publika TV.

Mai mult despre: ,

Comentarii: