Si Orban ameninta ca Drula ar putea fi dat afara din guvern: „Nu exista ministru care sa atace premierul sau care sa atace un coleg de coalitie”

politica

Presedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat luni ca in momentul in care un ministru isi ataca premierul inseamna ca nu mai vrea sa faca parte din guvernul respectiv, subliniind ca solidaritatea guvernamentala trebuie sa se manifeste chiar daca este un guvern de coalitie.

„Este in logica de functionare in toate democratiile din lumea asta. Nu exista ministru care sa atace premierul sau care sa atace un coleg de coalitie. Solidaritatea guvernamentala, Guvernul reprezinta o echipa chiar daca este un guvern de coalitie.

In momentul in care un ministru isi ataca un coleg de guvern, cu atat mai mult cand isi ataca premierul, inseamna ca nu mai vrea sa faca parte din guvernul respectiv. Din punctul meu de vedere lucrurile sunt foarte clare. Este total nefiresc, profund daunator pentru functionarea unei institutii fundamentale a statului roman, cum este Guvernul, sa isi permita unul sau altul sa dea declaratii impotriva premierului.

Declaratii impotriva premierului, chiar si atunci cand nu au motive, ca, de cele mai multe ori cand nu au motive, dau cei din opozitie. Nu pot sa dea declaratii cei care sunt parte in coalitia de guvernare si mai ales cei care fac parte din echipa de guvernare”, a afirmat Ludovic Orban, la Parlament, dupa sedinta conducerii PNL, intrebat ce masuri se impun in privinta ministrilor care l-au atacat pe premier dupa revocarea din functie a lui Vlad Voiculescu, in speta ministrul Transporturilor, Catalin Drula, care l-a numit „un zombi politic”.

Liderul liberalilor a subliniat ca un ministru care isi ataca premierul nu poate colabora cu acesta.

„Este o chestiune care tine de logica de functionare a guvernarii. In momentul in care un ministru il ataca pe premier atunci sa plece acasa, din punctul nostru de vedere lucrurile sunt simple. Exact cum este rezolvarea constitutionala care a fost aplicata si in cazul ministrului care a fost revocat”, a declarat Orban.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre: ,

Comentarii: