Si Orlando devine somer. Eugen Teodorovici NU mai intra in Parlament, desi PSD a castigat alegerile in Tulcea

politica

Eugen Orlando Teodorovici, fost ministru al Finantelor in guvernele PSD, nu va intra in Parlament chiar daca a fost primul pe lista penstru Senat a PSD Tulcea. cele doua mandate de senator atribuite acestui judet vor merge la USR si AUR.

Desi PSD a obtinut cele mai multe voturi in judetul Tulcea, Teodorovici nu mai prinde un loc de parlamentar.

Conform datelor preliminare, judetul Tulcea va avea patru deputati si doi senatori.  PSD a obtinut 31.577 de voturi, PNL 28.502 de voturi, AUR 13.029 de voturi, USR-PLUS 11.565 de voturi, Pro Romania 6.311 de voturi si Partidul Miscarea Populara 3.376 de voturi.

PSD Tulcea va trimite in Parlament doar un deputat, Mirela Furtuna, astfel incat Teodorovici rateaza intrarea in Parlament.

Cei doi senatori care vor reprezenta Tulcea in Parlament sunt Costel Vicol (USR) si Valentin Cioromelea (AUR).

Fost presedinte executiv al PSD, Teodorovici anuntase inainte de alegeri ca intentioneaza sa propuna suspendarea din functie a lui Klaus Iohannis.

Senatorul PSD Eugen Teodorovici i-a indemnat, cu o saptamana inainte de alegeri, pe romani sa vina la vot pe 6 decenbrie, promitand ca „in prima zi a noului mandat se va declansa procedura de suspendare”.

„Veniti pe 6 la vot si in prima zi a noului mandat se va declansa procedura de suspendare”, a spus Teodorovici la Antena 3.

Mai mult despre:

Comentarii: