„Si pe tine te-o prostit Iohannis ala?”. Se amplifica teoriile conspiratiei, intamplare relatata de un profesor de economie

news

Cristian Paun, profesor de economie la ASE, relateaza o situatie halucinanta care demonstreaza cat de mult au inceput sa prinda teoriile conspiratiei. 

„Intamplare reala. La coada la intrare la Penny. Oamenii asteptau ordonat si cuminte sa intre in magazin. Unul se aseaza vorbind tare la telefon fix in spatele unei doamne in varsta, pensionara. Care pastra distanta. Doamna se intoarce si il atentioneaza frumos sa pastreze distanta.

Replica idiotului: Du-te in p…a mea femeie! Si pe tine te-o prostit Iohannis ala?

Cand pandemia da peste tine si esti inconjurat de astfel de ‘virusati’ e clar ca nu are cum sa fie bine.

Pesimismul de ma apuca, vazand astfel de scene, anuleaza total bruma de curaj si optimism ce a aparut, de exemplu, cand am auzit ca vin 2 milioane de teste rapide din Coreea de Sud. E in van!”, a comentat amar Cristian Paun.

Presedintele Klaus Iohannis a facut apel, luni, la pensionari sa limiteze orice deplasare in afara domiciliului, cu exceptia celor de stricta necesitate.

„Dragi pensionari, nu va expuneti inutil unui risc urias, limitati orice deplasare in afara domiciliului, cu exceptia celor de stricta necesitate. Este singura cale prin care puteti sa va protejati si sa ii protejati si pe ceilalti de boala si suferinta pe care le provoaca acest virus”, a spus seful statului.

El a precizat ca toate datele arata – si situatia de pana in prezent din Romania o confirma – ca noul coronavirus are o particularitate aparte si poate fi letal intr-o proportie mult mai mare pentru persoanele in varsta fata de cele tinere.

Seful statului a mentionat ca in tarile puternic afectate de noul virus majoritatea covarsitoare a deceselor s-a inregistrat in randul persoanelor de peste 65 de ani.

Presedintele Iohannis a facut apel si la mentinerea distantei sociale.

„Dragi romani, intr-o cumplita ironie a sortii, a-i ajuta pe ceilalti inseamna astazi si in saptamanile care vor veni a sta departe de ei. Oricat de crud si paradoxal ar suna acest lucru, este adevarat. Mentinerea distantarii sociale este calea care ne va scoate la lumina dupa aceasta incredibil de dificila perioada. Sa avem in aceste zile mare grija de parintii si bunicii nostri, dar de la distanta”, a afirmat el.

Potrivit acestuia, urmeaza saptamani critice, care „vor pune la grea incercare toate capacitatile statului, dar si rezistenta noastra morala si emotionala”.

„Acum este momentul sa fim puternici si solidari. Depinde de noi, de modul in care intelegem sa ne respectam si sa ii respectam pe ceilalti sa depasim cu bine aceasta criza care nu afecteaza doar Romania, ci intreaga lume. In aceste zile si in lunile care urmeaza, solidaritatea trebuie sa fie realitatea noastra de zi cu zi, avand grija de sanatatea noastra si protejandu-i pe cei de langa noi”, a adaugat Iohannis.

El a punctat si necesitatea respectarii cu strictete a regulilor si recomandarilor autoritatilor.

„Procedand responsabil, respectand cu strictete regulile si recomandarile autoritatilor, castigam timp pretios si ajutam sistemul medical sa ii poata trata pe cei infectati. Stand acasa ii ajutam pe medicii nostri sa le ofere asistenta celor care au reala nevoie de ingrijire. Sa nu le ingreunam si mai mult munca celor pe umerii carora sta in aceste clipe critice o presiune uriasa! Fiecare zi in care, prin comportamentul si atitudinea noastra, am contribuit la limitarea raspandirii infectiei este o zi mai aproape de momentul in care ne vom relua cu totii activitatile carora le ducem lipsa acum, iar afacerile blocate acum se vor putea redeschide”, a mai afirmat seful statului.

Mai mult despre:

Comentarii: