Si penalul Andronic sare sa-i apere pe Gradea si Garcea: „Cenzura! TVR a devenit tinta principala a neo-marxistilor”

politica

Dan Andronic, condamnat la 3 ani de inchisoare cu suspendare in dosarul retrocedarii ilegale a Fermei regale de la Baneasa, sare si el in apararea sefei TVR, Doina Gradea, in scandalul programului de Revelion. 

Dupa Ion Cristoiu si Radu Herjeu, si condamnatul Andronic vorbeste despre „cenzura” in legatura cu intentiile parlamentarilor PNL si USR PLUS de a schimba conducerea TVR ca urmare a revoltatorului program din noaptea de revelion.

„TVR a devenit tinta principala a anului 2021. Etica si echitatea Noii Puteri se manifesta din plin. Cu largul sprijin al presei. Showul Vacanta Mare a fost pretextul unei ofensive fara precedent.

(…) Anul acesta insa a inceput Revolutia Culturala promovata de neo-marxistii de la USR. Cel mai ultragiat a fost Iulian Bulai, presedintele Comisiei de Cultura a Camerei Deputatilor. (…) Ma asteptam la un asemenea atac. Mai ales ca el vine intr-o lunga ofensiva a clasei politice asupra TVR. Iar Noua Putere a prins prilejul. Ce poate fi mai profitabil decat sa califici umorul ca fiind teorie conspirationista, cu ardoarea activistului de partid pentru care nu exista decat o singura idee: Cine nu-i cu noi, este impotriva noastra!

Nu sunt un adept al glumitelor lui Leana si Costel de la Vacanta Mare, dar nu pot uita ca ProTV i-a lansat si i-a sustinut ani in sir. Atunci nimeni nu a protestat, fiind scosi de pe post de scaderea interesului public. Acum, la TVR, ni se spune, de catre Noii Gardieni ai Moralei despre ce se poate glumi.

Este un exercitiu de cenzura? Da, ba chiar mai mult decat atat! Este un exercitiu de autoritate al politicienilor hotarati sa puna mana pe TVR. Pe buget si pe emisiuni. Totul intr-o tacere suspecta a ceea ce se mai numeste Opozitie in Romania”, a scris Andronic in EVZ, ziarul pe care il patroneaza.

Deputatul USR PLUS Iulian Bulai, presedintele Comisiei pentru cultura, arte, mijloace de informare in masa, afirma ca TVR1 a avut, de Revelion, „un program plin de bascalie la adresa a tot ce inseamna pandemie: masca, vaccin, pericol, protejare, distantare sociala”, el adaugand ca va chema in curand la Parlament reprezentantii CNA pentru a oferi un punct de vedere asupra acestei situatii.

Mugur Mihaescu „Garcea” si Dan Bittman au fost gazdele Revelionului TVR. „Sterge-m-as eu cu masca aia undeva!”, a spus Garcea la un moment dat, printre multe alte remarci.

„In ultimele 7 luni, Guvernul Romaniei a dat redactiilor de presa private aproximativ 40 milioane euro pentru a scrie despre masurile luate impotriva pandemiei. Am contestat constant ineficienta acestei masuri.

Acum 2 zile, pe banii nostri, TVR1 a avut de revelion un program plin de bascalie la adresa a tot ce inseamna pandemie: masca, vaccin, pericol, protejare, distantare sociala. Cu oameni declarati fani ai teoriilor conspiratiilor. Ceva mai contraproductiv nu se putea. Dai tot anul 40 de milioane de euro ca sa informezi lumea (ineficient), dar permiti dezinformare pe bani publici la televiziunea publica in plina pandemie. In prime time. De Revelion. Adica sabotezi masurile de impiedicare a raspandirii bolii. Pe bani multi”, a scris sambata, pe pagina sa de Facebook, deputatul Iulian Bulai.

El a adaugat ca va chema la Parlament reprezentantii Consiliului National al Audiovizualului pentru a oferi un punct de vedere asupra acestei situatii.

„Firea, Olguta si Dancila au plecat. Doina Gradea trebuie sa plece din TVR si sa ia cu ea si pe partenerii PSD care au mai ramas acolo. Ne intalnim in sesiune ordinara in februarie si incepem curatenia”, a mai afirmat deputatul USR PLUS Iulian Bulai.

O reactie fata de programul de la TVR 1 din noaptea de Revelion a avut, sambata, si Dorina Rusu, membru al CNA, care a informat ca s-a autosesizat si ca emisiunea de la televiziunea publica din noaptea dintre ani va fi analizata intr-o sedinta a CNA.

„Emisiunile de divertisment trebuie sa respecte legislatia la fel ca toate celelalte, iar in emisiunea de la TVR nu este vorba doar despre niste glume proaste la adresa autoritatilor care gestioneaza criza generata de pandemie, ci despre faptul ca televiziunea publica, intr-un moment din an in care foarte multi oameni se uita la televizor, ia in deradere regulile de protectie anti-coronavirus, ba chiar instiga la nerespectarea lor. Intr-o perioada atat de complicata cum este cea generata de pandemie, televiziunile si posturile de radio trebuie sa-si inteleaga nu numai libertatile, ci si responsabilitatile, iar televiziunea publica este cu atat mai datoare la responsabilitate cu cat este finantata din bani publici. Dar acesta a fost inca unul dintre momentele deloc rare, din pacate, in care TVR si-a abandonat misiunea publica”, a afirmat Dorina Rusu, intr-un comunicat de presa transmis sambata.

Mai mult despre: ,

Comentarii: