Si PNL merge la CCR. Ciolacu si Corlatean conduc abuziv cele doua camere ale Parlamentului

politica

PNL a anuntat, marti, ca sesizeaza Curtea Constitutionala pe tema functiilor din Biroul Permanent. Liberalii spun ca ar fi trebuit sa aiba un mandat in plus in aceasta sesiune si acuza PSD ca vrea sa „dinamiteze” activitatea comisiilor.

„Grupul deputatilor PNL depune o sesizare la CCR privind nerespectarea repartizarii functiilor in cadrul Biroului Permanent al Camerei Deputatilor. Conform regulamentului, grupul PNL ar fi trebuit ca din aceasta sesiune sa mai detina un mandat, iar PSD sa piarda un mandat”, a spus liderul deputatilor PNL, Florin Roman.

El a explicat care este importanta acestui mandat.

„Practic, prin aceasta miscare, PSD genereaza acea majoritate in cadrul Birourilor Permanente reunite si reuneste 13 din cele 25 de voturi din cadrul Biroului Permanent. Noi consideram ca intotdeauna trebuie respectata cutuma, trebuie respectat regulamentul si pentru noi e clar ca e o actiune premeditata a celor de la PSD, astfel incat sa dinamiteze si sa blocheze activitatea comisiilor”, a spus Florin Roman.

El a spus ca a solicitat alocarea acestui mandat, dar a fost refuzat.

Anuntul vine dupa ce Birourile Permanente reunite au slabilit calendarul investirii Guvernului Orban 2. Astfel, audierile ministrilor in comisii vor avea loc in 17, 18 si 19 februarie, iar votul in plen a fost programat in pe 24 februarie, la ora 16.00.

Mai mult despre:

Comentarii: