Si pomanagii si lenesi, asa sunt sutele de beneficiari de ajutor social dintr-un oras. Vin cu scutiri medicale

news

Aproape toti beneficiarii de ajutor social din Targoviste vin cu scutiri medicale pentru a nu mai presta munca in folosul comunitatii, ”e categoria cea mai bolnava din municipiu”, a declarat, joi, intr-o conferinta de presa, primarul Targovistei, Cristian Stan.

Acesta spune ca, la nivelul municipiului, sunt 360 de asistati social. Dintre acestia 300 sunt apti de munca, insa cei mai multi au scutiri medicale in care se precizeaza ca nu pot efectua efort fizic.

”Avem undeva la aproape 300 de persoane care sunt apte de munca, adica nu sunt mame cu copii sub 7 ani, nu sunt persoane cu varsta de pensionare si asa mai departe. Deci, ar putea sa presteze munca in folosul comunitatii. Ei bine, dintre aceste persoane avem 258 de scutiti medical. Sunt 158 spre exemplu care au scutiri medicale pe luni intregi, 6, 12 luni. La acestia se adauga inca aproximativ 100 luna de luna care vin cu scutiri medicale punctuale. Acest lucru lipseste de orice substanta obligatia prevazuta in Legea 416 (munca in folosul comunitatii, n.r.)”, a precizat Cristian Stan.

Edilul spune ca legea prevede ca in cazul in care un beneficiar direct de ajutor social nu poate efectua munca in folosul comunitatii, persoana apta de munca din familie poate presta orele de munca. Insa intregi familii in care sunt asistati sociali au scutiri medicale.

”Mi se pare inadmisibil ca, spre exemplu, o familie intreaga sa sufere de bronho-pneumopatie cronica obstructiva si sa primeasca o scutire de 12 luni de efort fizic. Avem beneficiari pe Legea 416 cu zecile care sufera de tulburare depresiva recurenta, tulburare organica de personalitate, tulburare anxios depresiva, migrena recurenta. Pe scutirile medicale este mentionat expres scutire de efort fizic, astfel din 300 de beneficiari care sa poata efectua munca in folosul comunitatii, avem undeva la 30-40. Nu pe luna, pe orele pe care trebuie sa le efectueze, asta inseamna ca in trei zile si-au facut toate orele. In functie de venitul pe care il acordam se calculeaza la salariul minim, rezulta un anumit numar de ore”, a explicat primarul Targovistei, Cristian Stan.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre: ,

Comentarii: