Si USR-istii vor fi afurisiti. Cabinetul Ciolos propune ca bisericile sa primeasca bani publici doar in baza unor proceduri stricte, precum cele utilizate in acordarea de fonduri europene

politica

Uniunea Salvati Romania propune, in programul de guvernare pe care il va prezenta Parlamentului, ca fondurile publice distribuite cultelor religioase sa fie alocate dupa proceduri identice cu cele utilizate in acordarea de fonduri europene iar procedurile de achizitie care implica fonduri publice sa fie unele transparente.

USR se angajeaza, in programul de guvernare pe care il sustine guvernul propus de Dacian Ciolos, sa aplice principiile „proportionalitatii, subsidiaritatii, predictibilitatii si transparentei in sprijinirea financiara a cultelor religioase”.

„Procedurile de alocare de fonduri catre proiectele cultelor religioase vor fi identice cu cele utilizate in acordarea de fonduri europene si vor implica proceduri de achizitii si raportare publica transparenta a cheltuirii banului public”, prevede programul de guvernare al USR, care a fost publicat duminica si care va fi prezentat Parlamentului.

Citeste si: Arhiepiscopul Buzaului a afurisit Recorder intr-o biserica arhiplina: „Persoane care il urasc pe Dumnezeu, urasc biserica si pentru ca nu-l pot ucide pe Dumnezeu isi tintesc atentia pe slujitorii lui”

USR se angajeaza, prin acest program, sa acorde „contributii anuale predictibile de la bugetul de stat pentru sprijinirea activitatii culturale si sociale a cultelor religioase din Romania, dar care sa acopere atat nevoile de salarizare a personalului de cult, cat si reabilitarea aproximativ 500 de lacasuri de cult – monumente istorice – pe an”.

Un alt obiectiv al programului este prevenirea radicalizarii religioase, a extremismului religios si antisemitismului.

USR doreste ca Biserica si cultele religioase sa fie „parteneri activi in educarea necesara masurilor de preventie pentru combaterea pandemiei” si in asigurarea unor punti in comunitate intre clasele sociale si intre generatii.

Mai mult despre: ,

Comentarii: