Si Valcov are visuri de dictator. Vrea sa pacaleasca agentiile de rating si sa-i acuze de tradare pe cei care i se opun

money

Consilierul guvernamental condamnat in prima instanta pentru coruptie, Darius Valcov, a dat duminica seara o noua mostra de cum vede el economia si democratia.

Dupa ce Dragnea a spus ca OUG 114 va fi modificata, Valcov a fost intrebat, la Antena3, de ce a cedat Guvernul.

Valcov s-a dezlantuit intr-un atac furibund, sustinand ca are „date certe” ca oficiali informeaza „pe la spate” agentiile de rating si ca de aceea vrea Standard&Poor’s sa scada ratingul Romaniei. In plus, Valcov spune ca de fapt Guvernul va modifica OUG 114, dar fara sa schimbe esenta masurilor contestate de toti actorii economici.

„Guvernul nu a cedat. Si nici coalitia. Este posibil sa pierdem foarte mult pe piata externa. Cand acest lobby extraordinar de puternic vine si spune te coboram putin ca rating al tarii, in momentul acela trebuie sa fii dispus la dialog. Indirect sau direct este santaj. In loc sa fim toti uniti, noi ca romani…(…) Din punctul nostru de vedere, totul e bun in OUG 114. Cred ca totul poate sa ramana, chiar daca unele vor fi scrise in alta forma. Vom incerca sa obtinem efecte aproximativ la fel. (…)

In afara de corespondata oficiala, dintre agentiile de rating si Guvern, exista si un alt tip de corespondenta cu persoane din institutii ale statului care nu fac bine Romaniei. Ei aflau, institutiile mari financiare, ce discutam cu echipa din Ministerul de Finante, la 10 minute dupa ce discutam. Intr-o alta tara, acele persoane ar fi probabil puse sub acuzare pentru tradare. Avem date certe ca asa s-a intamplat”, a sustinut Darius Valcov, citat de StiriPeSurse.ro.

Mai mult despre: ,

Comentarii: