Si Zelenski respinge propunerea de „armistitiu olimpic”: „Sa fim sinceri… Emmanuel, nu cred”

externe

Emmanuel Macron, vizita, Ucraina, livrari de arme

„Moscova s-ar folosi de orice suspendare a ostilitatilor” pentru a-si apara avantajul militar, a declarat presedintele ucrainean pentru AFP, preluat de POLITICO.

Presedintele ucrainean Volodimir Zelenski a respins astfel apelul presedintelui francez Emmanuel Macron pentru un armistitiu in razboiul dintre Ucraina si Rusia in timpul Jocurilor Olimpice de vara de la Paris.

„Rusia ar folosi orice suspendare a ostilitatilor pentru a-si apara avantajul militar”, a declarat Zelenski intr-un interviu acordat, vineri, Agentiei France-Presse.

„Sa fim sinceri… Emmanuel, nu cred”, a declarat Zelenski pentru AFP. „Cine poate garanta ca Rusia nu va folosi acest timp pentru a-si aduce fortele pe teritoriul nostru?”, a intrebat el.

„Suntem impotriva oricarui armistitiu care face jocul inamicului”, a spus Zelenski.

Vineri, presedintele rus Vladimir Putin a declarat presei de stat ca a discutat ideea unui armistitiu olimpic cu omologul sau chinez Xi Jinping. Intrebat daca ar sustine aceasta idee, Putin a fi raspuns cu o critica la adresa autoritatilor sportive occidentale.

In interviul acordat AFP, Zelenski a promis ca va continua sa lupte impotriva armatei ruse. „In primul rand, nu avem incredere in Putin”, a spus el.

 

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: