Sibienii, in strada in numar mare pentru sustinerea lui Lazar. 300 de zile de proteste fara pauza – Video

news

Zeci de persoane au participat, joi la pranz, la o actiune organizata de comunitatea „Va vedem din Sibiu”, cu mesaje precum: „Je suis Augustin Lazar”, dar si unele impotriva politicienilor. Actiunea a fost anuntata pe retelele sociale, unde se mentiona ca joi se implinesc 300 de zile de la declansarea protestului de la Sibiu.

„Joi, 25 octombrie, se implinesc 300 de zile de cand am pornit protestul Va vedem din Sibiu. Si, de asemenea, este prima zi a procedurii de demitere a procurorului general Augustin Lazar de catre ministrul Tudorel Toader. Dupa 300 de zile de protest impotriva incercarii de subordonare a justitiei de catre politic, dupa solicitarea Comisiei de la Venetia ca justitia sa ramana independenta de politic, PSD incearca – cu incapatanare disperata – acelasi lucru inadmisibil: sa subordoneze justitia politicului. Nu vom accepta asta. Ne vedem in strada, la ora 12, in Zona libera de coruptie – in numar cat mai mare. Pentru a le arata ca, dupa 300 de zile, suntem tot aici – in Zona libera de coruptie – pastrand Romania in Europa. Veniti – aduceti cu voi cat mai multi oameni dragi – pentru a arata cat de mare e inima europeana a Romaniei”, scria pe pagina de Facebook a comunitatii „Va vedem din Sibiu”, potrivit news.ro.

Cateva zeci de persoane, de toate varstele, inclusiv parinti cu copii in carucior, s-au strans, in jurul orei 12.00, pentru a participa la actiunea comunitatii „Va vedem din Sibiu”.

Oamenii au avut mesaje impotriva politicienilor, dar si de sustinere a procurorului general Augustin Lazar: „Vrem lustratia clasei politice, vrem normalitate in aceasta tara”, „La inchisoare, nu la guvernare”, „Dragnea = infractor”, „Je suis Augustin Lazar”.

Protestul a durat 15 minute, iar la final reprezentantii comunitatii „Va vedem din Sibiu” au spus ca actiunile de acest gen vor continua.

Actiuni de sprijinire a lui Augustin Lazar sunt anuntate si la Galati, incepand de sambata, la ora 19.00, dar si in Bucuresti, Cluj-Napoca si alte orase.

Mai mult despre: , , ,

Comentarii: