news

Sibiu: Bebelusul abandonat de mama in sant va fi dat in grija unui asistent maternal. Fratele mamei si-a aratat intentia sa-l ia in grija

Fetita in varsta de cinci saptamani, abandonata de mama, saptamana trecuta, intr-un sant la marginea satului Boarta din judetul Sibiu, va fi externata joi din Spitalul din Medias si va fi preluata de un asistent maternal, potrivit Ora de Sibiu.

„Minora va ajunge in sistemul de protectie, fiind preluata maine (n.red.: joi) de asistentul maternal, iar in urma rezultatului evaluarii cazului, in cazul in care rudele pana la gradul patru nu vor sa o pastreze in familie, vom demara procedura de adoptie”, a declarat Bratrice Muntean, purtatorul de cuvant al DGASPC Sibiu.

Pana acum, fratele mamei, unchiul fetitei, si-a aratat intentia sa o ia in grija. In astfel de cazuri exista insa mai multi pasi ce trebuie urmati. Spre exemplu, va fi analizata situatia familiara pentru a stabili daca copila va putea fi crescuta in conditii optime.

In cazul in care, totusi, nicio ruda nu va dori sa o pastreze pe micuta in familie, DGASPC Sibiu va demara procedurile de adoptie. In urma mediatizarii cazului, zeci de oameni s-au aratat interesati sa o ia in grija.

In urma cu o saptamana, o femeie in varsta de 22 de ani si-a abandonat bebelusul la marginea unui camp din satul Boarta, in urma unui scandal cu actualul concubin, care nu este tatal fetitei.

Femeia a fost gasita de politisti si a discutat cu acestia si cu reprezentantii DGASPC, carora le-a spus ca nu doreste sa se mai ocupe de cresterea fetitei. Femeia mai are inca un copil pe care il creste fosta soacra.

Politistii sibieni s-au sesizat in oficiu in urma intamplarii si au deschis o ancheta penala care vizeaza savarsirea infractiunilor de abandon de familie si rele tratamente aplicate minorului.

Femeia este cercetata in libertate, iar sansele sa fie retinuta sunt mici, intrucat, spre „norocul” ei, fetita abandonata nu a fost gasita in stare grava.

Urmareste-ne si pe:
Camelia Stanciu

Share
Published by
Camelia Stanciu

Recent Posts

Tentativa de lovitura de stat in Congo. Armata: „Actiunea a fost inabusita in fasa”

Armata congoleza afirma ca a "dejucat o lovitura de stat" duminica dimineata devreme si a…

2 minute ago

Atac rusesc cu drone asupra Kievului si Odesei. Ucrainenii au lovit Sevastopolul duminica dimineata

Potrivit fortelor aeriene ucrainene, zonele afectate au inclus Kievul, regiunea Vinita din sud-vestul capitalei, regiunea…

2 ore ago

Catalin Drula: „Trebuie sa avem un program national de oprit mafia. In toata tara avem metode mafiote de a lucra”

Presedintele USR Catalin Drula a declarat ca in toata tara "PSD si PNL au cuplat…

26 de minute ago

Cheltuielile militare ajuta la cresterea economica a Rusiei. Crestere de 5,4% in primul trimestru al anului 2024

Economia Rusiei a crescut cu 5,4% in primul trimestru al anului 2024, arata statisticile oficiale…

O oră ago

Primarul Brasovului: „Romania se afla la un moment de rascruce. Nu trebuie sa lasam acest partid comasat sa puna un pumn in gura democratiei din Romania”

Primarul Brasovului Allen Coliban considera ca tara noastra se afla la un moment de rascruce,…

23 de minute ago