Sibiu: PSD ii acuza pe liberali ca au sarbatorit mai devreme cu aproape o saptamana Ziua Micii Uniri, pentru ca sefii liberali sa poata pleca in vacanta

news

Organizatia judeteana a PSD ii acuza pe liberali si pe prefectul Mircea Cretu ca au sarbatorit mai devreme cu aproape o saptamana Ziua Micii Uniri, din cauza ca acum „mai-marii orasului sunt plecati in minivacante”, fapt pe care social-democratii il descriu drept „o rusine”, scrie Agerpres.

„Speram ca Partidul National Liberal Sibiu sa inceapa sa respecte istoria si eroii neamului romanesc. Sa sarbatoresti anticipat Ziua Micii Uniri in 18 ianuarie, cu sase zile inainte de data la care s-a infaptuit Unirea Principatelor, sa dansezi Hora Unirii si sa mergi la spectacole aniversare in alta zi pe motiv ca mai-marii orasului sunt plecati in minivacanta este o rusine! Din acest motiv, PSD nu a raspuns la invitatia prefectului si nu a participat, in 18 ianuarie, la acest simulacru de sarbatoare. Ne exprimam speranta ca domnul prefect n-o sa mai faca astfel de gafe, care aduc atingere demnitatii romanilor”, a transmis PSD Sibiu, marti, printr-un comunicat de presa.

Pe 18 ianuarie, in centrul municipiului Sibiu, in fata sediului Primariei, prefectul Mircea Cretu, vicepresedintele Consiliului Judetean Sibiu, Marcel Luca, rectorul Universitatii „Lucian Blaga” din Sibiu, profesorul de istorie Sorin Radu, dar si studenti din Academia Fortelor Terestre „Nicolae Balcescu” au sarbatorit Mica Unire si au incins o hora.

Conform imaginilor publicate de catre Prefectura Sibiu, la evenimentul din 18 ianuarie dedicat Unirii Principatelor au mai participat seful Inspectoratului de Politie Judetean Sibiu, Tiberiu Ivancea, dar si liderul USR Sibiu, consilierul judetean Ruxandra Cibu Deaconu.

La solicitarea AGERPRES in legatura cu pozitia PSD Sibiu de marti, purtatorul de cuvant al Prefecturii, Gabriela-Elena Luca, a precizat: „Fiind zi de sarbatoare, nu intram in polemica cu nimeni”.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre: , , , ,

Comentarii: