Sibiul a sarbatorit Ziua Unirii cu 6 zile mai devreme

news

Autoritatile sibiene au decis sa sarbatoreasca Ziua Unirii cu 6 zile mai repede, avand in vedere ca urmeaza o noua mini-vacanta de 4 zile. Prin urmare, la Sibiu Hora Unirii s-a dansat astazi si nu in 24, potrivit Turnul Sfatului.

„Dat fiind faptul ca ziua de 24 este libera, la fel si ziua de 23 ianuarie, avand in vedere ca urmeaza un week-end prelungit, anul acesta ziua de 24 ianuarie va fi celebrata pe 18 ianuarie pentru a facilita participarea la evenimente a unui numar mai mare de participanti”, a declarat Gabriela Luca, purtatorul de cuvant al Institutiei Prefectului Sibiu.

Numarul sibienilor veniti la manifestare a fost mic, in conditiile in care nu a fost zi libera. In Piata Mare au fost prezenti mai multi militari, studenti la Academia Fortelor Terestre din Sibiu si elevi, iar dintre oficiali, au fost prezenti prefectul Mircea Cretu si vicepresedintele CJ Sibiu, Marcel Luca.

La 5 ianuarie 1859, Alexandru Ioan Cuza a fost ales ca domnitor in Moldova si la 24 ianuarie 1859 – in Tara Romaneasca, evenimente care au contribuit la formarea statului roman de astazi.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre: , ,

Comentarii: