Siegfried Muresan pune lucrurile la punct dupa dezinformarile PSD la Bruxelles. Replica pentru sefa socialistilor europeni

politica

Siegfried Muresan, vicepresedinte al PPE, are o replica taioasa pentru sefa socialistilor din Parlamentul European. El ii aduce aminte ca singurul partid din Romania care a afectat statul de drept este PSD, membru in grupul socialistilor.

„Singurul partid din Romania care a afectat statul de drept in ultimii ani este PSD, membru al PES. Noul guvern de centru-dreapta va respecta intotdeauna standardele internationale”, ii transmite Siegfried Muresan

Sefa socialistilor din Parlamentul European, Iratxe Garcia Perez, sustine ca Romania risca sa o ia pe drumul Poloniei si Ungariei, „subminand statul de drept”, in cazul in care vor avea loc alegeri anticipate.

”Nu o luati pe acelasi drum ca Polonia si Ungaria, subminand statul de drept”, scrie Perez pe Twitter, mentionand si ea o recomandare a Comisiei de la Venetia.

Marcel Ciolacu a anuntat deja ca va sesiza „toate instituriile europene” in legatura cu „abuzul” cosmis in Romania prin instituirea de alegeri locale in doua tururi.

„Asta nu inseamna ca nu suntem pregatiti de orice varianta. Asta nu inseamna ca o sa ne continuam demersurile atat in Romania, la institutiile din Romania, dar si in continuare la toate institutiile europene. Mai mult, exista o hotarare a Comisiei de la Venetia, de buna practica europeana, care spune foarte clar ca nu ai voie sa schimbi legile electorale. Mai mult, orice hotarare si recomandare a Comisiei de la Venetia devine decizie a CCR, lucru care s-a si intamplat. Vom lupta in toate partile sa aparam democratia din Romania”, a declarat Marcel Ciolacu, vineri seara, intr-o conferinta de presa la finalul conferintei de alegeri la PSD Arges.

Mai mult despre:

Comentarii: