#Sieu. Aktual24.ro se alatura protestului „Romania vrea autostrazi” – Video

news

Redactia Aktual24.ro se alatura zecilor de mii de romani si sutelor de firme care isi intrerup activitatea timp de 15 minute, pe 15 martie, de la ora 15:00. Consideram ca in acest fel, impreuna, transmitem un mesaj puternic celor care au uitat ca datoria lor e sa administreze tara, nu propriile averi.

Prin munca si taxele pe care le platim sustinem aceasta tara, dar banii nostri par ca se evapora inainte de a ajunge sa concretizeze promisiunile din campanii.

Vrem autostrazi, vrem spitale, vrem scoli, vrem aer curat, vrem transport civilizat, vrem administratii responsabile, care sa construiasca impreuna cu noi o Romanie prospera.

Puteti urmari aici, LIVE, ceremonia de inaugurare a primului metru de autostrada din Moldova:

Cum s-a nascut protestul care a unit Romania

Protestul inedit este initiativa omului de afaceri sucevean Stefan Mandachi, cel care a construit primul si singurul metru de autostrada din Moldova, pe care a cheltuit 4.500 de euro si care va fi inaugurat in timpul protestului national de 15 minute.

„Ca¬†om de afaceri, am parcurs mai mult de 500.000 de km la volan, ba chiar am facut si un calcul: pentru ca nu am avut autostrazi, am pierdut peste 1 an si jumatate la volan din viata mea. In Romania mor anual 2.000 de oameni in accidente rutiere. Adica mai mult decat la Revolutie. Practic, avem o Revolutie in fiecare an. Din ’89, in accidente au murit peste 60.000 de oameni, cam cat populatia orasului Alba Iulia. oare cati ar fi supravietuit daca am fi avut autostrazi?

Daca un singur angajat din cei 500 pe care ii am nu-si incaseaza salariul, cine raspunde? Eu! daca pe 25 ale lunii compania mea nu achita integral si milimetric impozitele, cine raspunde? Tot eu! Dar pentru ca de 30 de ani nu avem un cm de autostrada in Moldova raspunde cineva? Pentru ca suntem luati de prosti, am o provocare pentru romanii din intreaga lume”, a explicat Mandachi ce l-a determinat sa recurga la aceasta forma de protest.

El a lansat un apel catre toti romanii, sa se uneasca intr-un glas si sa le ceara celor de la Putere sa isi faca treaba.

„Daca esti profesor, lasa elevii cu 15 minute mult in pauza. Daca esti zidar, lasa mistria jos 15 minute. Daca esti sofer, opreste masina 15 minute pe avarii. Daca vrei sa pleci din Romania, mai stai 15 minute”, e apelul suceveanului.

Mai mult despre:


Comentarii: