externe

Silvio Berlusconi, internat la terapie intensiva dupa ce a acuzat probleme respiratorii

Fostul premier italian, Silvio Berlusconi, in varsta de 86 de ani, a fost internat, miercuri, la terapie intensiva intr-o unitate de cardiologie de la Spitalul San Raffaele din Milano, dupa ce a suferit probleme respiratorii, potrivit Reuters.

Miliardarul a suferit crize repetate in ultimii ani si a iesit din spital chiar saptamana trecuta.

„A fost internat la terapie intensiva pentru ca o problema cauzata de o infectie nu a fost rezolvata, dar vorbeste”, a declarat reporterilor de la Bruxelles ministrul italian de externe, Antonio Tajani, un vechi aliat al lui Berlusconi.

O sursa de la spitalul San Raffaele a confirmat ca Berlusconi este tratat in sectia de terapie intensiva a sectiei de cardiologie si va ramane in spital peste noapte.

Presa italiana a spus ca Berlusconi a fost dus la spital dupa ce s-a plans de dificultati de respiratie.

Fiica sa cea mare Marina Berlusconi si fratele sau Paolo Berlusconi l-au vizitat in timpul zilei, a informat agentia de presa ANSA.

Partidul Forza Italia al lui Berlusconi face parte din coalitia de dreapta a premierului Giorgia Meloni, desi acesta nu are niciun rol in guvern.

„Urari sincere si afectuoase de recuperare rapida lui Silvio Berlusconi”, a scris premierul Meloni pe retelele de socializare, adaugand „Forza Silvio!” (Hai, Silvio).

Berlusconi a construit cea mai mare retea de televiziune comerciala din Italia si a castigat notorietate ca ca proprietar al echipei de fotbal AC Milan inainte de a intra in politica in 1994, cand clasa politica anterioara a fost doborata de un scandal de coruptie.

Sanatatea lui s-a deteriorat in ultimii ani. A suferit o interventie chirurgicala pe inima in 2016, a avut si cancer de prostata si a fost internat in mod repetat la spital in ultimii doi ani dupa ce a contractat COVID-19 in 2020.

Berlusconi a demisionat din functia de premier pentru ultima data in 2011, cand Italia s-a apropiat de o criza a datoriilor si a fost tras in jos de propriile sale scandaluri, mai ales privind petrecerile „bunga bunga”.

El a revenit in Senat (camera superioara a parlamentului italian) dupa alegerile generale din septembrie anul trecut.

Berlusconi a starnit recent controverse prin criticile sale la adresa presedintelui ucrainean Volodimir Zelenski, punandu-l in dezacord cu Meloni.

Un tribunal italian l-a achitat pe Berlusconi in februarie intr-unul dintre procesele din scandalul Rubygate in care era acuzat ca a mituit 24 de persoane, majoritatea tinere invitate la petrecerile sale „bunga bunga”, intr-un proces anterior in care a fost acuzat ca a platit pentru sex cu o dansatoare de club de noapte marocana in varsta de 17 ani.

Urmareste-ne si pe:
Camelia Stanciu

Share
Published by
Camelia Stanciu

Recent Posts

Rachete Patriot pentru Ucraina, Ciolacu nu mai recunoaste ce a spus acum doua zile

Premierul PSD Marcel Ciolacu si-a schimbat pozitia in legatura cu eventuala trimitere a uunui sistem…

54 de minute ago

Fostul sef al serviciilor de informatii, Nikolai Patrusev, va ocupa pozitia de consilier al lui Putin

Fostul secretar al Consiliului de Securitate al Rusiei, destituit de Vladimir Putin, Nikolai Patrusev, va…

O oră ago

Piedone o acuza pe Anca Alexandrescu ca a luat spaga: „Vrei sa spun eu despre traistele tale pe care le-ai carat?” – Video

Scandal in direct la Realitatea Plus, luni seara, intre o realizatoare a postului, Anca Alexandrescu,…

3 ore ago

Propagandistii Kremlinului sustin ca Occidentul a pierdut Razboiul Rece: „Finlanda si-a mentinut existenta datorita Uniunii Sovietice”

Directorul general al studioului de film Mosfilm, Karen Sahnazarov, sustine ca Uniunea Sovietica a castigat…

4 ore ago

Diana Sosoaca, discurs legionar in plenul Parlamentului: „Iudeo-bolsevicii au omorat peste 800.000 de romani in temnitele comuniste”

Senatoarea Diana Sosoaca a sustinut, marti, 14 mai, in Parlament, cu ocazia „Zilei solidaritatii si…

2 ore ago