Simion a anuntat in SUA ca este candidatul AUR la Presedintie: „Probabil voi ajunge in turul doi cu reprezentantul socialistilor”. In Romania, sustine ca nu vrea sa candideze – Video

politica

George Simion

Presedintele AUR, George Simion, a declarat intr-un emisiune a unei jurnaliste pr0-Trump, in timpul vizitei in SUA, ca va candida la Presedintia Romaniei. Pe de alta parte, Simion spune in Romania ca nu isi doreste sa candideze la Presedintia Romaniei si ii indeamna pe romanii care doresc sa devina presedinti ai tarii sa se inscrie in AUR si sa participe la o competie interna.

„Aveti de gand sa candidati la functia de presedinte al Romaniei”, ii spune jurnalista.

Simion a aprobat: „Probabil voi ajunge in turul doi cu reprezentantul socialistilor din Romania. Daca se vor tine alegerile, pentru ca trebuiau sa fie in decembrie 2024. Dar acum guvernul este atat de inspaimantat de noi incat vor sa le mute inainte, in septembrie”, a sustinut Simion.


Declaratia a fost facut pe 23 februarie si nu a fost inclusa in inregistrarile difuzate de Simion pe paginile sale de Facebook si YouTube.

Intors in Romania, Simion a declarat insa ca nu este interesat sa candideze la Presedintie.

„Am 37 de ani, am viitorul in fata. Vreau sa vad ce candidat putem avea care sa castige in fata candidatului comun PSD-PNL”, a spus Simion in emisiunea Insider politic, difuzata sambata de Prima TV.

„O sa decida membrii de partid (candidatul la Presedintie), organizatiile noastre locale. (…) Avem pana pe 15 martie usa deschisa, veniti, convingeti organizatiile noastre, convingeti partidul AUR, care are 15.000 de membri cotizanti, ca merita sa-si dea votul pentru voi”, a raspuns George Simion.

Intrebat daca, din postura de lider AUR, isi doreste sa candideze la prezidentiale, Simion a negat.

„Eu nu-mi doresc, eu mai degraba o functie executiva vizez. Vreau ca cele doua obiective politice pe care le am, o data: sa-i blochez, sa-i incurc, sa-i opresc, sa nu aiba ei un deceniu de stabilitate. Dupa aceea, sa cream normalitate. Nu stiu cum se va termina anul. Am 37 de ani, am viitorul in fata. Vreau sa vad ce candidat putem avea care sa castige in fata candidatului comun PSD-PNL”, a spus Simion.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: