politica

Simion anunta ca este gata sa se sacrifice si sa candideze la Presedintia Romaniei: „Nu ma dau in laturi daca nu o sa aiba cine sa duca lupta”

Copresedintele AUR George Simion anunta ca este gata sa candideze la Presedintia Romaniei „daca nu o sa aiba cine sa duca lupta”.

„Sunt oameni mai potriviti ca mine ca sa fie presedintele Romaniei. De asta am creat AUR, ca sa propunem oameni valorosi in functii publice. Pentru prezidentialele din 2024 sau poate mai devreme daca il demitem pe Iohannis, o sa venim cu propuneri de oameni valorosi ai Romaniei. Nu ma dau in laturi daca nu o sa aiba cine sa duca lupta. Mai e cale lunga si o sa ducem discutii cu oameni mai potriviti decat mine sa ocupe functia asta”, a declarat George Simion  la Romania TV.

George Simion a avut, in urma cu o saptamana, un comportament extrem de agresiv si suburban in plenul Parlamentului. El a inscenat o situatie de conflict pe tema certificatului verde, desi legea nu era pe ordinea de zi.

Avand in vedere ca era 21 decembrie, Simion s-a tras un pulover peste camasa, precum au facut-o Ion Iliescu si Petre Roman in decembrie 1989, si a inscenat o revolutie in Parlament pe tema certificatului verde, desi legea nu era pe ordinea de zi.

„Incredibil, ce lupte ducem aici”, a spus Simion in timp ce transmitea live pe Facebook cum se cearta cu parlamentarii din celelalte formatiuni politice. Numerosi parlamentari i-au atras atentia ca certificatul verde nu este pe ordinea de zi, insa el s-a facut ca nu intelege si a incercat sa asedieze tribuna Parlamentului sub diferite pretexte.

„E frumos ce faceti? Asta este educatia pe care v-au dat-o parintii? Asa te-a educat maica-ta? Sa injuri lumea?”, l-a intrebat pe Simion un deputat PNL.

„M-a invatat sa-i scuip in ochi pe aia care fac prostii”, a reactionat Simion.

Apoi, liderul AUR si-a chemat deputatii sa faca scandal la tribuna, pretextand ca un deputat AUR nu este lasat sa vorbeasca.

„Stati, in p…a mea!”, a replicat la un moment dat Simion, certandu-se cu presedintele de sedinta.(video minutul 19)

Ulterior, Simion a incercat sa o opreasca pe o deputata de la USR sa vorbeasca de la tribuna. In momentul in care un deputat USR s-a interpus intre Simion si colega sa, pentru a o apara, liderul AUR a reactionat din nou cu violenta: „Tu ce vrei, ma? Pleaca ba de aici! Pleaca ma de aici!”. (Video minutul 23.20).

„Revolutia” lui Simion a fost extinsa si in curtea Parlamentului, unde aproximativ 200 de AUR-isti au incercat sa asalteze intrarea in Parlament. AUR-istii au vandalizat si masinile ambasadelor Japoniei si SUA.

Ministrul de Interne a transmis, marti, ca protestul de la Palatul Parlamentului nu a fost autorizat, iar situatia a escaladat dupa ce persoane cu drept de acces au introdus protestatari in curtea institutiei, cu ajutorul masinilor. De asemenea, 200-300 de persoane au intrat in curte dupa ce o incuietoare de la o poarta a senatului a cedat, protestatarii fiind, insa, opriti in zona scarilor. Se fac cercetari cu privire la toate persoanele implicate.

”Potrivit informatiilor publice, aceasta manifestare a fost asumata de un anumit grup parlamentar si de mai multe organizatii civice”, a transmis MAI.

Urmareste-ne si pe:
Victor Gheja

Share
Published by
Victor Gheja

Recent Posts

Decizie stupefianta a Tribunalului Vaslui: mai multe inregistrari DNA din dosarul lui Buzatu au fost anulate. Chiar si inregistrarile cu denuntatorul Farmazon

Tribunalul Vaslui a decis, luni, ca mai multe inregistrari cu discutiile dintre baronul PSD Dumitru…

2 ore ago

Ecuadorul spune ca a dat in judecata Mexicul pentru ca i-a acordat azil fostului vicepresedinte

Ministerul de Externe din Ecuador a declarat, luni, ca a dat in judecata Mexicul la…

3 ore ago

Accident mortal in Peru. Un autocar a cazut intr-o rapa. Cel putin 23 de persoane au murit

Cel putin 23 de persoane au murit dupa ce un autocar a cazut intr-un rau…

3 ore ago

Piedone il acuza pe Ciolacu ca incearca sa-l mituiasca: „Promite functii pentru mine si pentru membrii familiei mele”

Cristian Popescu Piedone l-a acuzat, luni, la Antena 3 pe premierul PSD Marcel Ciolacu ca…

5 ore ago

Iar scandal in Parlament, un ales a capturat microfonul Camerei Deputatilor: „Nu stati cu fundul la sala” – Video

Sedinta de plen a Camerei Deputatilor a fost suspendata, luni, cu 20 de minute mai…

3 ore ago