Simion, batalie mare cu Sosoaca: „Iesiti in strada”. Deputatii AUR au parasit sala de plen a Camerei Deputatilor

politica

Parlamentarii AUR au parasit sala de sedinte a Camerei Deputatilor, luni, pentru „a ne arata solidaritatea cu romanii”, a anuntat George Simion.

„Bataia de joc a atins cote maxime. Grupul parlamentar al AUR va parasi sala de sedinte in semn de solidariatte cu minerii din Valea Jiului, cu toti lucratorii din domeniul energetic. Acest guvern nu are o strategie o viziune, un plan pentru Romania”, a sustinut Simion.

„Fratilor, este timpul sa va revoltati cu totii, fiti alaturi de cei care ies in strada. Noi suntem, alaturi de aici din Parlament”, a mai spus apoi Simion intr-un live pe Facebook, incercand sa-i faca concurenta lui Sosoaca.

Premierul Florin Citu participa luni in plenul Camerei Deputatilor, la „Ora prim-ministrului”, la solicitarea grupului parlamentar al PSD.

Dezbaterea a inceput  la ora 17,00 si tema propusa de PSD este: „Bugetul taierilor: moartea economica a Romaniei”.

Premierul Florin Citu a declarat luni ca invitarea sa de catre PSD la dezbaterea „Ora prim-ministrului” din Camera Deputatilor nu are legatura cu bugetul, ci social-democratii vor sa vada cat rezista la „injuraturile lor”.

„Romanii ar trebui sa stie ca aceasta invitatie din partea PSD nu are nicio legatura cu bugetul Romaniei. Ei m-au invitat aici sa vada cat rezist la injuraturile lor. Eu va spun ca acest prim-ministru rezista. In acelasi timp, sa vedem cine ma contesta pe mine, cine sunt cei care ma contesta. Conducerea PSD: Marcel Ciolacu, Sorin Grindeanu, Paul Stanescu, Mihai Tudose. Acestia sunt cei care ma contesta pe mine. Repetam numele celor care ma contesta: Marcel Ciolacu, Sorin Grindeanu, Mihai Tudose, Paul Stanescu, toti slugile lui Liviu Dragnea si Darius Valcov.Toti inca fac tot ce le-au spus acesti oameni, au facut si fac acelasi lucru, raman si au fost slugile celor doi”, a afirmat Florin Citu in plenul Camerei Deputatilor.

Premierul a adus apoi mai multe critici prim-vicepresedintelui PSD Sorin Grindeanu, fost sef al Executivului.

„Sorin Grindeanu, premierul Ordonanta 13. Cel care, la cateva zile dupa investire, a scos zeci de mii de romani in strada, cel care tremura de frica cand presedintele Romaniei s-a dus langa el incercand sa il convinga sa nu faca aceasta nenorocire pentru romani si nu l-a ascultat, l-a ascultat pe Liviu Dragnea. Acelasi premier care a facut in Romania un lucru inedit: in politica din Romania a fost primul premier dat jos de propriul partid – Sorin Grindeanu. Si nu s-a dus acasa cand i-au spus oamenii ca nu e bun, ca e incapabil si incompetent, nu! S-a tinut de scaun si a vrut sa raman acolo, impotriva propriului partid. Iar PSD s-a obisnuit cu asta si a mai dat jos un premier, pe Mihai Tudose”, a spus Citu.

El s-a referit si la activitatea social-democratilor Mihai Tudose, Marcel Ciolacu si Paul Stanescu.

„Mihai Tudose, premierul care isi lua salariul in plic, pentru ca asa era el obisnuit, sa isi ia banii in plic din diferitele functii pe care le avusese pana atunci. Bineinteles, marii ganditori economici: Marcel Ciolacu si Paul Stanescu. Ei vin cu amendamente la bugetul Romaniei. Ei isi permit sa vina cu amendamente la bugetul Romaniei”, a mai afirmat Citu.

Potrivit acestuia, prin amendamentele pe care le au la proiectul de buget, social-democratii isi propun ca Romania sa nu mai plateasca la Comisia Europeana contributia ca stat membru al UE.

„Amendamente care insumate – da, v-am facut eu calculul, pentru ca nu il aveati acolo – fac 6% din PIB. Dar cel mai tragic si cred ca este la limita tradarii nationale este faptul ca propun sa nu mai platim la Comisia Europeana contributia. De acolo vor sa ia ei banii pentru aceste amendamente, din contributia la Comisia Europeana. Nu voi permite asa ceva, domnilor! Romania are un parcurs european bine stabilit si nu voi permite PSD-ului sa interfereze”, a subliniat Citu.

In sala de plen, parlamentarii PSD au afisat pancarte prin care critica politica de elaborare a bugetului de catre Guvernul Citu.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre:

Comentarii: