Simion, cu sapca cu „Trump”, miting anti-european in fata congresului PPE. Catre un jandarm: „Ce mutra de vaccinat are”

politica

George Simion

Liderul AUR, George Simion, a strans cateva zeci de AUR-isti, miercuri seara, pentru o manifestatie in fata Romexpo, unde are loc congresul PPE. Simion a incercat sa provoace conflicte cu jandarmii.

„Jandarmii o apara pe hoata de Ursula”, a strigat Simion. „Ursula, nu uita, Romania nu vrea” si „Afara Ursula din tara”, au strigat AUR-istii, referindu-se la sefa Comisiei Europene, Ursula von der Leyen.

Ulterior, Simion si cativa apropiati au incercat sa forteze cordonul de jandarmi. „Ce mutra de vaccinat are”, a spus Simion, referindu-se la un jandarm.

George Simion purta o sapca alba cu numele lui Donald Trump.

Simion a transmis live pe Facebook, cadre stranse, pentru a nu se vedea ca era un numar foarte mic de protestatari.

Presedintele PNL, Nicolae Ciuca, a declarat miercuri, in cadrul Congresului PPE, ca pericolul destabilizarii Uniunii Europene este mai ridicat ca niciodata si este sustinut de partidele extremiste si populiste.

”Pericolul destabilizarii Uniunii Europene este mai ridicat ca niciodata si este sustinut de partidele extremiste si populiste. De aceea trebuie sa ne concentram eforturile si resursele pentru a combate aceste miscari anti-europene la urmatoarele alegeri. Nu-i putem lasa sa raspandeasca dezinformarea”, a tinut sa precizeze Ciuca.

Liderul PNL a afirmat ca pentru acest lucru trebuie sa dea dovada de fermitate si sa fie uniti.

”Trebuie sa ne protejam valorile si sa pastram ordinea democratica europeana. PPE-ul este un partidul, un partid al solutiilor pragmatice, ca raspuns la nevoile cetatenilor. Nu putem permite extremistilor si populistilor sa atace si sa slabeasca Europa. Europa este solutia la provocarile noastre comune. Europa este viitorul nostru si PPE va continua sa apere si sa sustina Uniunea Europeana”, a completat el.

Nicolae Ciuca a mai subliniat ca ”mentalitatea, profilul si asteptarile alegatorilor au evoluat foarte mult in ultimii ani iar PPE-ul trebuie sa devina mai atragator pentru cetateni”.

”Electoratul nostru pune accent pe pragmatism si pe valorile care se bazeaza pe demnitatea umana. Fara fiecare dintre aceste valori esentiale, Uniunea Europeana risca sa isi piarda fundamentul. Oamenii se asteapta ca noi sa luam decizii utile si rapide in acest sens”, a spus Ciuca in discurs.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: