Simion, delir la Antena 3 langa Firea: „Citu s-a imprumutat cu un miliard pe minut. Haideti sa-l suspendam pe Iohannis”

politica

Copresedintele AUR, George Simion, a sustinut luni seara la Antena ca ministrul Finantelor, Florin Citu, a imprumutat Romania cu „un miliard pe minut”. 

„Citu s-a imprumat cu un miliard pe minut. Haideti sa punem capat celui de-al doilea mandat al lui Iohannis. Sa fie suspendat!”, a declarat Simion in studioul lui Mihai Gadea.

Simion a participat la emisiune, alaturi de Gabriela Firea si Mirel Curea, in conditiile in care duminica le-a cerut simpatizantilor AUR sa inchida „televiziunile mincinoase”.

Ziarul Financiar a anuntat, la sfarsitul lunii noiembrie, ca suma totala imprumutata de pe plan extern de Romania in anul 2020 a fost total 11,6 mld. euro . Florin Citu este ministru al Finantelor de peste un an. Intr-un an sunt 525.600 de minute.

George Simion a declarat, luni, dupa consultarile de la Palatul Cotroceni, ca a prezentat o propunere de prim-ministru – Calin Georgescu.

„Propunerea AUR pentru postul de prim-ministru, vazand ca partidele de pe locul unu, doi si trei nu au venit cu nume convingatoare, am hotarat noi sa propunem tarii un nume de prim-ministru, domnul Calin Georgescu. As vrea sa ma adresez alegatorilor PSD – daca sunt multumiti de propunerea pe care PSD a facut-o si sa faca o comparatie intre Alexandru Rafila, cel care a fost de acord cu inchiderea noastra in case si cu masuri abuzive impotriva batranilor nostri, sa-l compare pe Alexandru Rafila cu Calin Georgescu”, a afirmat Simion.

El a adaugat ca Georgescu este recomandat pentru aceasta functie de experienta internationala, iar cele trei elemente pe care AUR le cere de la conducatorii tarii sunt „sa fie patrioti, iubitori de neam, sa fie cinstiti, integri si sa fie buni profesionisti”.

Intrebat daca s-a intalnit cu social-democratii, George Simion a precizat ca a discutat cu liderii PSD si ai PNL, insa AUR nu va participa la nicio coalitie de guvernare.

„Cu Marcel Ciolacu am discutat la telefon, la fel cum am discutat si cu liderii PNL. Se pare ca toti au amnezie. Cu liderii celor doua partide importante, care au luat 29% si 25%. Noi vom dialoga si vom fi deschisi la orice propunere care este in interesul natiunii romane, dar, repet, nu vom lua parte la nicio coalitie de guvernare politica”, a spus Simion.

El a adaugat ca dialogheaza „cu toata lumea” pe chestiuni legate de viitorul Parlament.

„Inainte de a se forma Guvernul, trebuie sa se formeze Parlamentul, conducerea celor doua Camere si prioritati legislative. Am inteles ca anumite partide deja si-au stabilit o prioritate legislativa, digitalizarea, cu care noi suntem de acord”, a precizat liderul AUR.

Simion a adaugat ca i-a dat cadou presedintelui Iohannis o harta a Romaniei Mari.

„I-am inmanat presedintelui Iohannis o harta a Romaniei Mari, a Romaniei intregi de la Nistru pana la Tisa, asa cum ne-a lasat-o Mihai Eminescu, o harta a vegetatiei din timpul Romaniei Mari, care era foarte verde, aveam foarte multe paduri si am tras un semnal de alarma legat de padurile Romaniei”, a mentionat el.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre:

Comentarii: