Simion, dupa ce a urlat la un tanar agent de paza: „Lipsa totala de respect pentru pozitia mea publica, statutul de deputat si de lider al unui grup politic si de presedinte de partid”

politica

Dupa ce a urlat la un agest de paza in curtea sediului Digi24 si l-a catalogat drept „nesimtit” pentru ca isi facea datoria, George Simion a sustinut joi ca tanarul respectiv nu la tratat cu respectul cuvenit pentru „statutul de deputat si de lider al unui grup politic si de presedinte de partid”.

„Intr-o lipsa totala de respect pentru pozitia mea publica, statutul de deputat si de lider al unui grup politic si de presedinte de partid, am fost oprit de un agent de paza chiar la intrarea in curtea institutiei si am fost somat sa parasesc perimetrul. In urma protestelor mele, cei doi paznici din curtea institutiei au devenit agresivi si au folosit un mod de adresare complet necorespunzator si jignitor. Incidentul s-a incheiat abia dupa venirea politiei, dar fara ca un reprezentant al televiziunii sau al companiei Digi sa raspunda solicitarii mele de a purta un dialog.

Dincolo de latura jenanta si complet neprofesionista a modului cum a decurs acest ‘dialog’, am plecat de la sediul Digi24 cu un gust amar si cu gandul la cele doua grupuri captive: angajatii televiziunii si telespectatorii fideli.

Daca cei din primul grup traiesc intr-o institutie hiper-securizata, in care agenti de paza intransigenti si colerici blocheaza orice discutie in lipsa unui acord expres al conducerii, cei care se numara printre telespectatorii fideli ai postului Tv sunt privati de o fata a realitatii pe care bodyguarzii editoriali o tin departe de ochii romanilor”, a sustinut Simion, joi, pe Facebook.

Iata in realitate cum s-a comportat George Simion:

Presedintele AUR, George Simion, a provocat un nou scandal, miercuri seara, in fata sediului Digi24. El a incercat sa intre cu forta in sediu pentru a vorbi cu ministrul Energiei, Virgil Popescu.

Simion a reactionat foarte violent cand a fost impiedicat de un om de ordine.

„Alo, de ce puneti mana pe mine? Ba, cine esti tu? Ia mana de pe mine, nesimtitule!”, a urlat Simion.

Tanarul agent de paza nu s-a lasat intimidat: „Ce vrei ba, vrei sa ma bati? Nu mai tipa ca nu ma intimidezi! Nu aveti voie, proprietate privata”.

„Pe mine nu m-ati chemat niciodata”, s-a plans Simion apoi ca nu este invitat la Digi24.

Agentii de paza au chemat Politia, insa Simion nu a vrut sa se miste din fata intrarii in sediul televiziunii:  ”Autoritatile statului sunt la dispozitia Digi24. Aici e UM Digi24. E sediul SRI”.

Legea offshore, adoptata miercuri de Camera Deputatilor – for decizional, este cel mai important pas catre independenta energetica a Romaniei, a afirmat ministrul Energiei, Virgil Popescu.

„Astazi am votat in Camera Deputatilor, impreuna cu o larga majoritate, Legea offshore. Este poate un pas – cel mai important – pe care il facem catre independenta energetica. Practic, putem spune ca, odata cu inceperea investitiilor in Marea Neagra, Romania va deveni independenta energetic, vom produce gaze naturale mai mult decat consumam, iar surplusul de gaze naturale poate fi livrat in afara tarii”, a declarat Virgil Popescu, la Parlament.

Potrivit ministrului, Romania poate sa devina un furnizor de securitate energetica regionala.

„Legea aduce stabilitate si predictibilitate, un mediu fiscal prietenos si sunt convins ca va ajuta investitorii sa ia decizia de investitie. Mai mult, protejeaza interesele nationale ale Romaniei – in caz de criza energetica putem interveni si redirectiona gaze catre consumul intern si, de asemenea, impune un control asupra contractelor bilaterale. (…) Eu cred ca este o lege in care atat statul, cat si investitorii au de castigat si ne asteptam ca deciziile de investitie sa poata fi luate”, a adaugat Virgil Popescu.

El a sustinut ca „sub un pret de cost nu va vinde nimeni absolut niciodata, plecand de la principiul bunei credinte a tuturor”.

„Romania castiga din redeventa – care este undeva la 13% – din impozitul pe venitul suplimentar, Romania castiga din impozitul pe profit al companiilor, din numarul de locuri de munca care se vor crea. Bugetul statului castiga din impozitul pe forta de munca si cred ca cel mai important lucru – Romania devine independenta energetic si nu mai avem problemele de aprovizionare cu gaze naturale”, a argumentat Virgil Popescu.

Camera Deputatilor a adoptat, miercuri, proiectul legii offshore.

S-au inregistrat 248 de voturi „pentru” si 34 de voturi „impotriva”.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre: ,

Comentarii: