Simion, in camasa neagra, scandal noaptea cu politistii in Piata Victoriei. A fost dus la sectia de politie, a circulat cu permisul suspendat – Video

politica

Liderul AUR, George Simion, a fost implicat intr-un scandal, in noaptea de joi spre vineri, in Piata Victoriei, la fata locului sosind mai multe echipaje de Politie Rutiera, dar si jandarmi. El a fost amendat cu 1350 de lei de catre politistii rutieri si a fost invitat la sediului Politiei Rutiere deoarece ar fi circulat cu permisul suspendat. Politistii i-au facut si un drug-test, iar rezultatul a fost negativ.

George Simion a ajuns de joi seara in Piata Victoriei, afirmand in transmisia pe care a facut-o pe pagina sa de Facebook ca doreste sa inceapa de la acel moment protestul anuntat pentru duminica. Un autocar cu insemnele AUR a oprit in Piata Victoriei, iar un echipaj de Politie Rutiera a sosit in zona si a cerut datele soferului autocarului, solicitand ca autovehiculul sa fie mutat deoarece stationa neregulamentar.

Soferul autocarului a incercat sa se ascunda intr-un autobuz al Societatii de Transport Bucuresti, care circula in zona, dar a fost coborat de politisti, fiind anuntat ca va fi amendat si i se va ridica permisul pentru stationare neregulamentara. George Simion a refuzat ca autocarul sa fie mutat de acolo.

De asemenea, mai multe echipaje de politie au sosit apoi in zona.

Politistii de la Rutiera i-au cerut lui George Simion sa faca un drug-test, el a acceptat, iar rezultatul a fost negativ.

Apoi politistii rutieri i-au solicitat liderului AUR sa mearga cu ei la sectie.

“Aveti permisul de conducere suspendat. Trebuie sa mergem la Brigada Rutiera sa facem niste verificari sa vedem daca dumneavoastra in acest moment aveti dreptul de a conduce. In situatia in care dumneavoastra nu aveti dreptul de a conduce si ati condus vi se va intocmi dosar penal pentru conducere cu permisul suspendat. Este o dovada pe care nu ati prelungit-o, trebuia sa predati permisul dar mergem si facem verificari”, i-au transmis politistii.

Ei l-au mai anuntat ca pentru ca a condus autoturismul in Piata Victoriei si a incalcat marcajul continuu a fost sanctionat cu 1.350 de lei si sase puncte de penalizare.

“Vi s-a emis o dovada in urma accidentului, cu ranire, aveti obligatia sa o reinnoiti in fiecare luna”, i-au precizat politistii, dar Simion le-a replicat ca nu stie nimic despre acest lucru.

El a acuzat ca se incearca retinerea sa in timpul transmisiei live pe Facebook.

La fata locului si-au facut aparitia si jandarmii. George Simion s-a refugiat in autocarul respectiv, alaturi de mai multi membri si simpatizanti AUR, dar a fost dat jos in cele din urma.

“Va arat ordonanta de clasare, e o ordonanta de clasare din august. Nu am facut nimic. Pentru ce au vrut ei sa imi faca, a fost o simpla lovitura, o masina in spatele celeilalte. Atat. Asta e statul politienesc in care traim. Va arat ordonanta de clasare. Le-am aratat-o si politistilor, dar mi-au zis sa vin cu ei la Udriste. De ce sa vin la sectia la politie? Ca sa ne dea cu forta jos din autocar. Asta e fost toata schema. Avocatii mei spun ca am ordonanta de clasare. (…) M-au scos abuziv, sub pretextul unui permis de conducere suspendat. Nu exista fapta pe care o clamati dumneavoastra, in august s-a dat ordonanta de clasare. A fost o simpla tamponare. Dar pe acea tamponare ei mi-au facut dosar penal. Oare cate mai am?”, a mai afirmat George Simion, citat de news.ro.

In cele din urma, autocarul a fost mutat din Piata Victoriei, iar George Simion a oprit transmisia pe Facebook.

Mai mult despre:

Comentarii: