Simona Halep, ZDROBITA la Roland Garros

sport

Romanca Simona Halep, numarul trei mondial si finalista anul trecut, a fost invinsa fara drept de apel de croata Mirjana Lucic-Baroni, cu 7-5, 6-1, miercuri, in runda a doua a turneului de tenis de la Roland Garros, al doilea de Mare Slem al anului.

Halep, a treia favorita, a fost dominata de o jucatoare cu zece ani mai in varsta decat ea (33 ani), care a lovit puternic si precis, a jucat agresiv, in timp ce Simona nu a reusit decat in rare momente sa se ridice la nivelul adversarei sale. Constanteanca a fost lenta, a lovit destul de moale si a fost pur si simplu depasita din punct de vedere fizic.

Simona Halep a mai fost invinsa de Lucic-Baroni (70 WTA) si anul trecut, in turul al treilea la US Open, 7-6 (6), 6-2.

In primul set, Halep a fost condusa cu 1-0, 3-1, dar apoi a revenit si a egalat, 3-3, croata s-a desprins din nou, la 5-3, Simona a mai avut o revenire, 5-5, insa Lucic-Baroni si-a adjudecat setul cu 7-5.

In setul secund, jucatoarea croata a reusit multe lovituri castigatoare care au descumpanit-o pe Simona Halep, astfel ca scorul a ajuns repede la un incredibil 5-0. Halep a luat un ghem de onoare, dar Lucic-Baroni s-a impus cu 6-1 si a produs prima mare surpriza a editiei din acest an a Openului Frantei.

Statistica meciului este elocventa pentru rezultat: croata a reusit 29 de lovituri direct castigatoare (winners), fata de 5 ale Simonei, numarul erorilor nefortate fiind de 27 pentru Lucic-Baroni si de 15 pentru Halep.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Mai mult despre: ,

Comentarii: