Simulare Bac 2024. 146.000 de elevi incep, luni, probele de examen

news

Peste 146.000 de elevi din ultimul an de liceu vor participa la simularea examenului de Bacalaureat 2024 de luni, 4 martie, incepand cu proba de limba si literatura romana, transmite Ministerul Educatiei (ME) intr-un comunicat de presa sambata dimineata, conform edupedu.ro. Peste 1.320 de scoli vor fi centre de examinare, potrivit sursei citate.

Simularea examenului national de Bacalaureat 2024 incepe luni, 4 martie, cu proba la Limba si literatura romana, continua marti, 5 martie, cu proba la alegere in functie de profil – Matematica sau Istorie si, miercuri, 6 martie, cu proba la alegere a profilului si specializarii – fizica, chimie, biologie, informatica, geografie, logica, argumentare si comunicare, psihologie, economie, sociologie, filosofie.

Pe 7 martie este proba de limba materna pentru elevii care apartin minoritatilor nationale, prevede calendarul oficial al simularii.

Elevii din 14 judete revin din vacanta de schi

Pentru elevii din 14 judete din tara care au fost in vacanta in aceasta saptamana, adica din Alba, Arad, Bacau, Brasov, Constanta, Dolj, Maramures, Mehedinti, Mures, Sibiu, Suceava, Timis, Tulcea si Valcea, zilele de simulare coincid cu primele zile din modulul 4 de cursuri, la revenirea din vacanta de schi.

Probele incep la ora 9:00, moment in care, in fiecare sala, se deschid plicurile sigilate care contin subiectul multiplicat, conform procedurii Ministerului Educatiei. Accesul este permis in sala elevilor pana la ora 08:30.

Rezultatele, in 15 martie

Potrivit comunicatului de la Ministerul Educatiei (ME), „rezultatele vor fi comunicate individual in data de 15 martie 2024 si vor fi analizate la nivelul fiecarei unitati de invatamant prin discutii cu elevii, sedinte cu parintii, precum si la nivelul consiliului profesoral. Obiectivul urmarit: imbunatatirea performantelor scolare in perspectiva examenului din aceasta vara prin adoptarea celor mai potrivite masuri in acest sens”.

Notele nu se trec de regula in catalog, „insa, prin exceptie, la solicitarea scrisa a elevului/a parintelui, acestea pot fi consemnate in catalog”, conform informarii ME.

Corectare „digitalizata”

Subiectele sunt elaborate pe baza continuturilor/competentelor asociate acestora, conform programelor pentru simulare aprobate de Ministerul Educatiei.

Subiectele si baremele se publica in fiecare zi de examen, la ora 15.00, pe pagina web dedicata, precizeaza sursa citata. Edupedu.ro va publica subiectele si baremele atunci cand vor fi afisate online de Ministerul Educatiei.

Este a doua sesiune de corectare digitalizata a unor lucrari la nivel national, dupa simularea Evaluarii Nationale de acum aproape o luna.

Procesul de corectare digitalizata prevede scanarea lucrarilor in salile din centrele de examen, urcarea lor pe platforma de corectare digitalizata si repartizarea lor catre profesori din toata tara, fara sa fie din judetul de origine al candidatului, in vederea notarii.

Corectarea digitalizata la nivel national a fost pilotata la Bacalaureat 2023 – sesiunea de toamna si ar urma sa continue dupa simularile de Bacalaureat, examenele propriu-zise, chiar si la concursurile/examenele profesorilor, potrivit ministrului Educatiei, Ligia Deca.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre:

Comentarii: