Sindicalistii fac scandal dupa ce Drula a anuntat ca desfiinteaza ARSVOM: „Incompetent, este rupt de realitate”

news

Cateva zeci de angajati ai Agentiei Romane de Salvare a Vietii Omenesti pe Mare (ARSVOM) au protestat, luni, in fata sediului institutiei, fata de anuntul ministrului Transporturilor, Catalin Drula, ca respectiva agentie va fi desfiintata, iar atributiile acesteia ar urma sa fie preluate de Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta (IGSU).

Potrivit liderului de sindicat din cadrul ARSVOM, Robert Robescu, unitatea, ce are aproximativ 200 de angajati, trebuie sa functioneze ca entitate civila, neputand fi in subordinea IGSU, astfel incat „sa se poata interveni si in apele teritoriale ale statelor vecine”.

„Dezmintim toate afirmatiile ministrului Drula, deoarece Corpul de control pe care l-a trimis Ministerul Transporturilor a primit un raport complet cu privire la interventia in discutie si ar trebui sa stie foarte bine faptul ca nava S.A.R. (Searh and Rescue) ARTEMIS, apartinand ARSVOM Constanta, a fost intoarsa de catre Centrul Maritim de coordonare apartinand de Autoritatea Navala Romana – Ministerul Transporturilor de la distanta de 40 de mile marine (74 km), iar nava care a intervenit se afla la 18 mile de cargoul in dificultate si tot a avut nevoie de doua ore pentru a se apropia, in vederea salvarii echipajului. Mai mult decat atat, ARSVOM este cuprins in Tratatul de preaderare la Comunitatea Europeana, iar I.G.S.U. nu are niciun fel de acord recunoscut de IMO sau OPITO. Concluzionam faptul ca ministrul Drula are cea mai incompetenta pozitie pe aceasta tema, din cauza reactiei sale rupte de realitate“, a transmis Sindicatul scafandrilor din cadrul ARSVOM.

„Ieri dimineata cativa colegi de servici si cunoscuti ma sunau si ma anuntau de aparitia unei stiri, nu una prea vesela, chiar deloc, ca efect al unui recent scandal de coruptie si perchezitii ale DNA la sediul ARSVOM.

Stirea cu pricina anunta precum ca ministrul transporturilor Catalin Drula ar fi luat hotararea ca ARSVOM ( Agentia Romana de Salvare a Vietii Omenesti pe Mare ) sa fie desfintata.

Deci si prin urmare, ARSVOM ca institutie subordonata MT, institutie vazuta ca un fel de chupacabra al bugetului de stat intra iar in colimator-ul politicienilor.

Si cum nu era nici Luna plina, nici planetele nu erau asezate fix cum trebuie, Mercur in retrograd si nici achizitile publice intr-atat de transparente necazul se abatu’ peste cei aprox 200 de angajati si ale lor familii.

Dar stati asa, domnu Drula acelasi ministru din partidu’ alora care se cred usa de biserica, propovaduind romaniei imaginea de imaculati precum Alba ca Zapada declara cu doar cateva zile in urma la un post de televiziune ca dupa informatile sale, informatii obtinute si citite din comunicate de presa stia si era tare infuriat „despre cei cu barca care nu au reusit sa iasa din port ca era vreme rea”…

Alo domnule ministru, serios ,chiar asa???

Nu va infuriati aiurea, nefondat, mai intrebati oamenii capabili si indreptatiti sa o faca ori recomand cu tarie sa faceti personal o vizita in portul Constanta, vorba aceea ca tot il aveti pe inventar nu mai cascati gura la habarnisti si analfabeti functionali ca duduie Romania de ei chiar si la dumneavoastra in partid, tot ala pe care l-am votat cu doua maini si increderea ca faceti treaba buna, dar se pare ca nu.

Foarte trist ca un ministru al transporturilor care ar trebui sa cunoasca absolut tot ce administreaza in ograda proprie citeste comunicate de presa aberante, iese in spatiul public si face declaratii absolut eronate si neadevarate bazate pe comunicate de presa ale Dumnezeu stie cui !!!

Sper ca Nu ale DNA-ului ca ei nu au treaba cu salvarea pe mare si nici ale corpului de control al primului ministru format din niste cocoane de Bucuresti experte in de toate si tot inclusiv in domeniul aero-spatial si naval care sustineau ca ‘personalul navigant din ARSVOM este prea numeros’… hai nu zau asa…”, a reactionat si comandantul navei Artemis.

Sindicalistul a mai spus ca solicita o intalnire cu prim-ministrul Florin Citu, pentru a discuta despre implicatiile deciziei anuntate de ministrul Transporturilor.

Ministrul Transporturilor, Catalin Drula, a anuntat duminica, la Timisoara, ca Agentia Romana de Salvare a Vietii Omenesti pe Mare va fi desfiintata, atributiile acesteia urmand sa fie preluate de Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta, mentionand ca si-a exprimat acordul in acest sens si premierul Florin Citu.

Drula a salutat recenta actiune a procurorilor in cazul ARSVOM si a subliniat ca la respectiva institutie s-a derulat un control pornit la cererea sa.

„In martie s-a scufundat un vas ucrainean, iar vasul ARSVOM nu a prea putut iesi din port pentru ca era vreme rea, iar barca pe care ei au dat milioane de euro nu poate functiona pe vreme rea. Am trimis un corp de control acolo, control incheiat, care a ridicat o serie larga de probleme pe zona de achizitii. Anunt ca aceasta agentie va fi desfiintata, am discutat si cu premierul Romaniei si si-a dat acordul, iar atributiile sale vor fi preluate de IGSU, pentru ca, de fapt, nici nu-si prea avea rostul, iar prin felul in care au actionat – si vedem si aceste acuzatii, este un dosar in curs care va trebui finalizat – arata ca sunt suspiciuni mari de integritate, de competenta grave si vom desfiinta aceasta agentie”, a explicat Catalin Drula, intr-o conferinta de presa.

Directorul ARSVOM, Daniel Manole, a fost revocat din functie, zilele trecute, dupa ce a fost retinut de procurorii Directiei Nationale Anticoruptie intr-un dosar in care este acuzat de luare de mita.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: