Sindicalistii lui Coarna, din nou in strada. Cer indexarea pensiilor speciale: „Vreti sa fim din nou ‘fraierii sistemului’?”

politica

Sindicatele politistilor si personalului contractual din Ministerul Afacerilor Interne au anuntat ca vor „sarbatori” Ziua Politiei Romane in strada. Ei acuza taieri ale veniturilor salariale si ale pensiilor.

Protestul organizat de Sindicatul Europol urmeaza sa se desfasoare intre orele 10.00 si 14.00, in fata MAI, membrii organizatiei fiind chemati sa sarbatoreasca „Ziua Politiei Romane” in strada.

„Daca nu vreti sa fim din nou ‘fraierii sistemului’, daca nu vreti taieri ale veniturilor salariale, daca vreti aplicarea Legii salarizarii 153/2017, daca vreti ca pensiile militare sa fie indexate, daca v-ati saturat de discriminarile salariale, daca v-ati saturat de incompetenta sefilor, haideti la protest!”, au transmis reprezentantii Sindicatului Europol.

Federatia si Sindicatul National al Politistilor si Personalului Contractual din MAI protesteaza, tot de la ora 10.00, la Guvern.

„Continuam protestele, intrucat Guvernul si Parlamentul au legiferat, afectand drepturile economice si profesionale ale familiei noastre ocupationale, ale pensionarilor si ale celorlalti angajati din Romania, dar si pe fondul incalcarii grosolane a drepturilor omului in Romania.

De asemenea, facem APEL la politisti, la personalul contractual, la politistii in rezerva/retragere sa fie alaturi de noi la aceste actiuni de protest, in numar cat mai mare, pentru ca daca nu vom castiga aceasta lupta pentru drepturile noastre, pentru demnitate si respect, va fi doar o chestiune de timp ca lucrurile sa intre pe un fagas distructiv pentru sistemul de Ordine Publica, cu efecte negative pentru intreaga societate romaneasca. Suntem siderati de tendintele dictatoriale pe care unii oficiali le transmit, de divizare a societatii romanesti, de fracturare a vointei oamenilor, a demnitatii lor”, au aratat reprezentantii SNPPC.

Jandarmeria Bucuresti a anuntat ca, pentru respectarea prevederilor legale, protestele vor avea loc in diferite intervale orare si in mai multe locatii, astfel:

– In Piata Victoriei, in intervalul orar 10.00-14.00: pe trotuarul de la intersectia Bd. Lascar Catargiu cu Bd. Iancu de Hunedoara si Piata Victoriei, pe trotuarul de pe calea Victoriei nr. 155 si nr. 224 si pe trotuarul din prelungirea Parcului Kiseleff delimitat de Bd. Aviatorilor si Bd. Pavel D. Kiseleff;

– In Piata Romana, Piata Universitatii (zona „Fantani”, zona „Statui”, parcul din fata T.N.B., Parcul Coltea) si Piata Unirii (aleea Dealul Mitropoliei nr. 7);

– In Piata Revolutiei (zona monumentului Iuliu Maniu), in fata Ministerului Afacerilor Interne, pe trotuarul din fata Ministerului Muncii si Protectiei Sociale si pe trotuarul din fata Ministerului Sanatatii;

„Conform cadrului legal in vigoare, jandarmii din cadrul Directiei Generale de Jandarmi a Municipiului Bucuresti vor fi prezenti pe timpul desfasurarii acestor evenimente, pentru asigurarea masurilor de ordine si siguranta publica. Reamintim faptul ca, in conformitate cu prevederile Legii nr. 55/2020 privind unele masuri pentru prevenirea si combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, cu modificarile si completarile ulterioare, coroborate cu prevederile H.G. nr. 293/2021 privind prelungirea starii de alerta pe teritoriul Romaniei incepand cu 14 martie 2021, organizarea de mitinguri si demonstratii este permisa, cu un numar de participanti de maximum 100 de persoane, in conditiile Legii nr. 60/1991 privind organizarea si desfasurarea adunarilor publice (republicata)”, a transmis Jandarmeria Bucuresti.

Pentru prevenirea contaminarii si limitarea raspandirii virusului SARS-CoV-2, jandarmii bucuresteni recomanda participantilor la aceste activitati sa poarte masca sanitara de protectie, astfel incat sa acopere nasul si gura, sa respecte masurile de igienizare a mainilor si sa mentina distanta fizica de minimum un metru intre participanti.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: