news

Sindicalistii PSD protesteaza si la Palatul Cotroceni: „Suntem bugetari iar acesta nu trebuie sa fie un stigmat!”

Reprezentantii Federatiei Publisind protesteaza miercuri la sediul Administratiei Prezidentiale impotriva inghetarii salariilor si sporurilor si a neindexarii pensiilor cu valoarea inflatiei, precum si pentru o majorare a salariului minim corelata cu cresterea preturilor.

„Suntem bugetari iar acesta nu trebuie sa fie un stigmat! Noi nu ne putem negocia salariile asa cum nu putem refuza restrictiile, interdictiile si incompatibilitatile impuse de lege. Pentru o salarizare decenta si echitabila ne asteptam randul inca din anul 2010, an in care o mare parte dintre drepturile noastre au fost eradicate, inclusiv plata muncii suplimentare. Avem o noua lege-cadru din anul 2017 care nu a fost aplicata decat pentru anumite familii ocupationale. Insa sectorul public nu este impartit in smecheri si fraieri. Nu putem inghiti la nesfarsit tergiversarile. Sporurile sunt inghetate din anul 2010. Din anul 2021 ingheata din nou si salariile dupa doar doi ani de aplicare a legii-cadru, insa ingheata exact acele salarii aflate mult sub nivelul prevazut de lege si care ar fi trebuit aduse la un nivel corespunzator pana in anul 2022. Apreciem ca masurile de austeritate impuse de Guvernul Citu reprezinta ultima solutie la problemele economice pe care le traverseaza tara noastra. Cresterea deficitului bugetar este un pretext la indemana pentru toate guvernele dispuse in primul rand sa taie”, sustin sindicalistii intr-un comunicat.

Potrivit acestora, toate sindicatele afiliate Publisind resimt presiunea acestor masuri care vor adanci in loc sa rezolve inechitatile salariale din sistemul public, motiv pentru care se angajeaza cu toate fortele in protestele planificate.

Federatia Publisind, afiliata la Blocul National Sindical, totalizeaza 35.000 de membri din domeniile politie si politie de frontiera, politie penitenciara si probatiune, administratie publica centrala si locala, asistenta sociala, grefa judiciara, sport si tineret, finante si control financiar, mediu si RA-APPS.

Publisind a declansat proteste incepand cu data de 31 decembrie 2020.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

Miting cu Clotilde Armand in Piata Victoriei: „Suntem multi. Marcele, suntem hotarati sa te trimitem inapoi la covrigarie”

Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, a organizat duminica un mars pana in Piata Victoriei. Ea…

24 de minute ago

Arsenal in casele unor interlopi din Rosiori de Vede: macete, topoare, sabii. 11 barbati au fost retinuti

Politistii au descoperit, duminica, in timpul unor perchezitii in locuintele unor interlopi locali un intreg…

18 minute ago

„Piedone pierde in mod cert Bucurestiul, pierde si Sectorul 5, in proportie de 90%, si iese din politica” – fost ministru PSD

Miron Mitrea, fost ministru PSD, sustine ca Cristian Popescu Piedone nu are nicio sansa sa…

O oră ago

Tecuci: Un barbat s-a spanzurat pe o insula de pe raul Siret. El avea 47 de ani

Doua echipaje de pompieri de la Detasamentul Tecuci intervin, duminica seara, in cazul unui barbat…

32 de minute ago

Romania va produce si ea drone militare, la Brasov. Acord semnat de Carfil cu Periscope Aviation din Statele Unite

Drone militare urmeaza sa fie produse si in Romania, se anunta intr-un comunicat oficial transmis…

43 de minute ago