Sindicalistii din Educatie resping propunerea lui Iohannis: „Nu semnam niciun acord, fie el si unul girat de Presedintele Romaniei”

politica

Sindicalistii au anuntat, miercuri, dupa ce Klaus Iohannis i-a chemat la Cotroceni pe Nicolae Ciuca si Marcel Ciolacu, ca „greva continua”.

„Mesajul colegilor care sunt in greva este clar: Greva continua!”, au subliniat sindicalistii.

„Federatia Sindicatelor Libere din Invatamant si Federatia Sindicatelor din Educatie SPIRU HARET, in urma consultarii organizatiilor sindicale afiliate, au decis sa nu semneze niciun acord, fie el si unul girat de Presedintele Romaniei.

Mesajul colegilor a fost clar: am mai semnat acorduri care nu au fost respectate. Avem nevoie de majorari, nu de prime/vouchere. Acordul trebuie sa-l faca doar clasa politica si, in urma acestui acord, sa se adopte un act normativ pentru majorarea imediata a salariilor.

Mentionam ca solicitarile noastre au ramas aceleasi:

• Majorare salariala de 25% pana la intrarea in vigoare a Legii Salarizarii Unitare;
• Emiterea unei ordonante de urgenta, prin care sa se garanteze ca, in noua lege a salarizarii, salariul profesorului debutant este egal cu cel putin salariul mediu brut pe economie (salarizarea intregului personal didactic de predare urmand sa se realizeze in mod progresiv, in raport de functie, studii, vechime si grad didactic)”, se anunta intr-un comunicat.

Presedintele Klaus Iohannis i-a chemat miercuri, la Cotroceni, pe liderii coalitiei de guvernare pentru consultari pe tema grevei din invatamant, potrivit unor surse politice.

UPDATE Intalnirea are loc de la ora 12.00 la Palatul Cotroceni.

Marti, seful statului s-a intalnit cu o delegatie a liderilor sindicatelor din Educatie in contextul grevei generale declansate in invatamant.

Presedintele Klaus Iohannis si-a exprimat, la intalnirea cu liderii sindicatelor din Educatie, disponibilitatea de a garanta, ca mediator, incheierea unui acord politic pentru rezolvarea revendicarilor salariale, a informat Administratia Prezidentiala.

Presedintele Klaus Iohannis le-a promis liderilor sindicatelor din Educatie ca se angajeaza sa gireze un acord intre grevisti si Guvern, au declarat marti sefii principalelor sindicate, care au discutat cu seful statului circa o ora, la Palatul Cotroceni.

Greva va continua insa si miercuri, a spus liderul FSLI, Simion Hancescu, care a precizat ca presedintele Iohannis ”a promis ca se va implica”.

Marius Nistor, liderul federatiei sindicale Spiru Haret, a afirmat ca discutia cu seful statului a fost „constructiva”.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: