Singapore: Plajele de pe insula Sentosa inchise, dupa o deversare de petrol in apele din jur

externe

Plajele unei populare statiuni turistice de pe insula singaporeza Sentosa au fost inchise din cauza unei scurgeri de petrol, in urma coliziunii dintre doua nave, potrivit Sky News.

Deversarea de petrol s-a raspandit de la terminalul de transport maritim Pasir Panjang din apropiere, dupa ce o nava draga a lovit vineri o nava de transport stationara.

Autoritatea maritima si portuara din Singapore a declarat ca in apa a ajuns petrol din nava de transport insa aceasta a fost „izolata si deversarea limitata”.

Intr-o actualizare, a anuntat ca au fost observate pete de petrol in largul terminalului Pasir Panjang si de-a lungul plajelor Tanjong, Palawan si Siloso.

Autoritatea a declarat ca a desfasurat 16 ambarcatiuni de raspuns la scurgeri de petrol „pentru a continua pulverizarea cu dispersanti de petrol si pentru a colecta petele de petrol de la suprafata apei”.

„S-a observat o pata de petrol. Curatare in curs. Va rugam sa ramaneti departe de apa”, scrie pe un panou asezat pe plaja.

Un aviz de pe site-ul insulei Sentosa anunta ca apele din zona plajelor Tanjong, Palawan si Siloso au fost inchise pentru curatare iar inotul si activitatile pe mare sunt interzise.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: