Singura eleva cu 10 la BAC din Galati: „Vreau sa devin medic. NU voi pleca din Romania”

news

Claudia Ghita este singura eleva din Galati care a avut media 10 la bacalaureat. Ea spune ca acum invata pentru a intra la medicina si promite ca nu va pleca din Romania.

Claudia este absolventa a Colegiului National „Spiru Haret” din Tecuci. Desi are cea mai mare medie din judet, ea nu se relaxeaza nici macar duminica. Pana pe 22 iulie, cand va da testul la Facultatea de Medicina din Iasi, nu exista timp de pierdut. De altfel, acesta este secretul succesului ei. A invatat constant si cu seriozitate tot timpul. N-a fost pana acum prima pe liceu, dar in toti cei patru ani a avut medii de peste 9,50.

Cum stie sa se autoevalueze corect, a fost surprinsa cand a vazut ca obtinuse la limba si literatura romana doar 8,80, in timp ce la matematica si chimie luase 10,00. „Mi-am spus ca trebuie sa fie o greseala. Apoi m-am uitat si la notele colegilor mei si am vazut ca erau la fel de mici. Asa ca m-am decis sa fac contestatie. Stiam ca scrisesem tot, ma asteptam la macar 9,50. Initial, cand am aflat ca se corecteaza tezele in alte judete, m-am bucurat. Am spus ca va fi mai corect, dar m-am inselat. Multi elevi, ca si mine, au fost depunctati pe nedrept. Bine ca macar la contestatii s-a remediat situatia”, spune Claudia, citata de viata-libera.ro.

Nu le poarta pica profesorilor care i-au subapreciat lucrarea. Parintii ei sunt cadre didactice si stie cu ce probleme de sistem se confrunta si ca sunt prost platiti pentru munca lor. Este motivul pentru care, desi a cochetat o vreme cu ideea de a deveni si ea dascal, s-a reorientat si vrea sa faca Medicina. Si sa ramana sa profeseze in Romania. Ii place sa ajute oamenii, de aici, de acasa.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Mai mult despre: , ,

Comentarii: