externe

Singura tara din UE care vrea sa cumpere vaccin de la chinezi. O noua sfidare din partea Budapestei

Ungaria a ajuns la un acord cu compania chineza Sinopharm pentru a cumpara vaccinul anti-COVID-19 dezvoltat de aceasta, a anuntat joi Gergely Gulyas, seful de cabinet al premierului Viktor Orban, inr-un briefing de presa, transmite Reuters, citata de Agerpres.

Gulyas a spus ca transporturile de vaccinuri distribuite prin programul Uniunii Europene vin prea incet, cu livrari saptamanale de sub 100.000 de doze, si ca Ungaria va continua discutiile cu Rusia si China in vederea achizitiei suplimentare de vaccinuri.

‘Am incheiat practic un acord cu Sinopharm. Primul transport ar putea include pana la un milion de doze’, a precizat el.

Calendarul livrarilor din China va depinde de cat de repede va autoriza agentia sanitara ungara vaccinul produs de Sinopharm, care a fost folosit pentru a imuniza in jur de 20 milioane de oameni, a adaugat Gulyas.

Potrivit acestuia, Ungaria a primit pana acum 129.860 de doze de vaccinuri produse de Pfizer si de Moderna, cu care a vaccinat putin peste 96.000 de persoane.

Gergely Gulyas a mai spus ca varful celui de-al doilea val epidemic a fost depasit si ca numarul de cazuri noi de infectare a scazut, insa restrictiile nu pot fi relaxate deocamdata.

De la 11 noiembrie toate scolile secundare sunt inchise, la fel hotelurile si restaurantele, adunarile sunt interzise si este in vigoare restrictia de deplasare dupa ora 19:00 GMT.

Pana joi, Ungaria, tara cu circa 10 milioane de locuitori, a raportat 347.636 de cazuri de infectare cu SARS-CoV-2 si 11.066 de decese. Aproape 5.000 de persoane bolnave de COVID-19 sunt spitalizate, o situatie care pune presiune pe sistemul medical.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24
Tags: vaccin china

Recent Posts

Surse: Deciziile PSD, candidatii stabiliti pentru Brasov, Bacau, Constanta, Buzau, Sectoarele 2 si 5

Liderii PSD, intruniti in sedinta Consiliului National, au decis cine va reprezenta partidul in competitiile…

21 de minute ago

PSD si-a gasit candidat la Constanta: „Am facut bani mai cu bisnita, mai cu camata, mai cu stanga, mai cu dreapta”. Este prietenul interlopului Dinicu (Ferma Dacilor)

Presedintele Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorilor, Horia Constantinescu, a fost desemnat de PSD candidat la…

32 de minute ago

Cum il ajuta PSD-ul pe Piedone. Candidat anonim sustinut de PSD-PNL pentru Sectorul 5, nici macar nu locuieste in acest sector

Surse politice anunta numele candidatului comun ales de PSD-PNL pentru a intra in cursa pentru…

3 ore ago

Directoarea ASSMB, Oana Sivache, acuzata de DNA de luare de mita: „Stiu, mafia nu iarta”. Ea este cea care l-a denuntat pe Cristian Pluta

Directorul general al Administratiei Spitalelor si Serviciilor Medicale Bucuresti (ASSMB), Oana Sivache, este acuzata de…

42 de minute ago

Incepe sa-i usture la buzunare. Veniturile Gazprom s-au redus cu 30% fata de anul trecut: „Gazprom se sinucide efectiv in Europa”

Profitul net al Gazprom, calculat conform standardelor de contabilitate din Rusia (RAS), a scazut cu…

3 ore ago

Ample perchezitii ale Parchetului European in Romania, este vizata o frauda de 7 milioane de euro. Tun dat de oficiali din Constanta si Galati

Parchetul European (EPPO), biroul din Cluj-Napoca, a lansat 12 perchezitii in cadrul unei anchete care…

3 ore ago