Sinistra Adina Florea, cea mai mare nota pentru sefia Sectiei Speciale. Cine sunt judecatoarele CSM care o apreciaza atat de mult

news

CSM a anuntat, marti, ca procurorul Adina Florea a obtinut nota 9,86 la interviul pentru sefia Sectiei Speciale, fiind urmata de Sorin Iasinovschi (8,85) si Bogdan Pirlog (3,25).

Adina Florea a fost audiata marti putin peste o ora de o comisie a Consiliului Superior al Magistraturii ( CSM) formata din presedintele forului, judecatoarea Lia Savonea, si colegele sale, Mariana Ghena si Simona Marcu, ambele foste sefe ale CSM.

Adina Florea a sustinut in fata acestora ca niciodata in activitatea sa profesionala nu a fost aservita politic, adaugand ca este un procuror independent, indiferent ce se vehiculeaza in spatiul public.

„As vrea sa fac doua scurte referiri vizavi de activitatea mea profesionala, aceste referiri derivand din informatiile pe care le consider manipulatoare si care au aparut in ultima perioada in spatiul public. Am in vedere faptul ca niciodata, in toata activitatea profesionala, nu am fost aservita politic. Activitatea mea s-a desfasurat in interesul legii si cu respectarea legii, astfel cum de altfel mi-am jurat si am jurat cand am intrat in aceasta profesie”, a declarat Adina Florea, in fata Comisiei de concurs din CSM.

Ea a adaugat ca a fost si este un procuror independent.

„De asemenea, vreau sa subliniez faptul ca niciodata in activitatea mea profesionala nu am desfasurat altfel de activitati decat cele corespunzatoare atributelor care guverneaza activitatea procurorilor, respectiv principiile legalitatii, al impartialitatii si al controlului ierarhic. Am fost un procuror independent si sunt un procuror independent indiferent de ceea ce se vehiculeaza in spatiul public. Niciodata nimeni nu a incercat, nici macar nu a incercat, sa imi induca vreo idee cu privire la ceea ce as fi putut sa desfasor in activitatea practica pe care am derulat-o din punct de vedere profesional”, a spus Florea.

Comentarii: