Sistemul educational e la pamant: 72% din copiii romani se simt nesprijiniti la scoala

news

Statistici ingrijoratoare vin de la specialisti: 72% din copiii romani se simt nesprijiniti la scoala. Facultatea de Psihologie si stiintele Educatiei (FPSE) din cadrul Universitatii din Bucuresti si VIA University College din Danemarca au organizat in data de 11 mai 2017 prima Conferinta a Proiectului RodaWell – Centrul Romano-Danez pentru starea de bine a copiilor. Evenimentul a avut ca scop prezentarea rezultatelor obtinute in cadrul proiectului si a marcat debutul extinderii activitatilor catre alte institutii pre-universitare din Bucuresti si din tara.

Prof. Univ. dr. Lucian Ciolan, decanul FPSE, a mentionat ca obiectivele si activitatile din proiect au fost construite in jurul ideii ca derapajele de performanta din educatie au ca sursa si o stare de risc emotional, in care se afla copiii, arata Agerpres.

‘Potrivit rezultatelor PISA 2015, 72% din copiii romani participanti la studiu se simt singuri si nesprijiniti la scoala, ceea ce ne indica nevoia de interventie. Activitatile din cadrul proiectului pot parea dificile din cauza caracteristicilor starii de bine: putin tangibila, dificil de masurat si chiar in conflict cu ideea ca la scoala copiii trebuie sa faca performanta. Dar copiii nu au nevoie de multe lucruri pentru a fi fericiti. Au nevoie sa aiba incredere in ei. Au nevoie sa le aratam noi ca avem incredere in ei’ a spus prof. univ. dr. Lucian Ciolan.

Partea daneza a echipei a subliniat aspecte legate de faptul ca invatarea scolara nu se reflecta exclusiv in performanta, ci si in dezvoltarea copilului pentru a deveni o persoana functionala social. Starea de bine a copilului la scoala nu presupune o metoda specifica, ci aplicarea unor metode practice bazate pe reflectii profesionale, care, in Danemarca, sunt rezultatul unei practici educationale bazate pe valori si perspective pedagogice dezvoltate intr-o perioada de peste 100 de ani.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: