Sistemul Starlink a devenit disponibil si in Republica Moldova. Internet de mare viteza disponibil oriunde

news

Compania SpaceX a miliardarului american Elon Musk a anuntat joi, 4 august, ca sistemul Starlink, care ofera acces la internet de mare viteza, este disponibil acum si in Republica Moldova, dupa ce anterior a oferit servicii de internet in punctele de trecere a frontierei si punctele de triere a refugiatilor ce veneau din Ucraina, anunta TVR Moldova.

Starlink este o constelatie de sateliti construita de SpaceX pentru a oferi acces la internet prin satelit. Aceasta are pana in prezent o constelatie de peste 500 de sateliti pe orbita .

Anterior, Comisia pentru Situatii Exceptionale anunta ca a oferit companiei SpaceX, a lui Musk, dreptul de prestare a serviciilor de internet, prin derogare de la procedura obisnuita de acreditare, data fiind situatia deosebita.

La cateva zile dupa invazia rusa in Ucraina, Elon Musk, patronul SpaceX, anunta pe Twitter ca Serviciul Starlink functioneaza in Ucraina. Ulterior, autoritati de la Kiev au anuntat despre receptionarea primului lot de statii care asigura conexiunea serviciilor de internet prin sistemul Starlink.

Mai mult despre:

Comentarii: