Site-ul lui Buble, 20.000 euro de la Guvernul Citu pentru stiri copiate la virgula. Dela0.ro: „Acest site otraveste zilnic nu doar jurnalismul romanesc – ci, in sens mai larg, societatea in ansamblul ei”

politica

Site-ul stiripesurse.ro, detinut de Iosif Buble, sotul deputatei PSD Diana Tusa, a primit pe 1 februarie 2021 suma de 20.000 de euro de la Departamentul pentru Romanii de Pretutindeni (DRP) pentru „conservarea identitatilor romanesti (inclusiv religioase) raspandite prin lume”, informeaza siteul dela0.ro.

Desi a primit doar 61,3 puncte dintr-un total de 100 posibile, proiectul lui Buble a incasat 100.000 de lei de la stat (20.ooo euro).

Stiripesurse.ro a „promovat” comunitatile romanesti publicand numai stiri copiate de pe alte site-uri. „Toate aceste stiri copiate la virgula sunt insotite de sigla DRP. Si toate implinesc – pe hartie – obiectivele proiectului realizat cu sprijin public. In realitate, insa, singurul efect concret al intregului demers e ca banii pleaca din buzunarul public si intra in cel privat al entitatii comerciale patronate de Iosif Buble”, subliniaza dela0.ro.

Anuntul de pe site-ul stiripesurse.ro:

„Stiri pe surse este una dintre cele mai toxice afaceri de presa din Romania. Un bastion inexpugnabil al anti-jurnalismului, site-ul patronat de Iosif Buble exista in baza unui singur principiu: oricine da ceea ce este de dat poate beneficia de propriul coltisor online de propaganda.

Recent, platforma stiripesurse.ro a fost devoalata ca fiind entitatea media din Romania care pune la dispozitia staff-urilor politice credentiale de acces online, pentru a-si posta propriile stiri.

S-a intamplat in contextul alegerilor interne din filiala PNL Bucuresti, cand echipa de campanie a candidatei Violeta Alexandru (fost ministru al Muncii, parte din echipa Ludovic Orban) ar fi publicat stiri-pe-surse chiar sub nasul contracandidatului Ciprian Ciucu (primarul Sectorului 6, parte din echipa Florin Citu).

(…) Acest site otraveste zilnic nu doar jurnalismul romanesc – ci, in sens mai larg, societatea in ansamblul ei. Intelegerea si raportarea romanilor la evenimente de interes public sunt subminate constant de insailarile publicate de platforma media.

Daca gruparile partizane au ajuns sa-si posteze singure propriile stiri pe site-ul patronat de Iosif Buble, atunci acolo nu e doar o simpla obscurare a identitatii autorului. E mai mult: o inselaciune de proportii, echivalenta cu a fi oprit pe strada de un politist care nu e de fapt politist, ci un purtator fraudulos de uniforma.

Sa impachetezi si sa vinzi ca stiri informatii nu doar neverificate, ci pur si simplu deghizate mincinos ca fiind jurnalistice, cand de fapt ele sunt intoxicari politice, ar trebui sa fie un act ilegal intr-o societate democratica. Deocamdata, in tara romanilor nu e”, aminteste dela0.ro.

Citeste integral pe dela0.ro.

Citeste si: Caracatita – Iosif Buble a imprumutat PSD cu 100.000 de euro in anul electoral 2020. In schimb a incasat sute de mii de euro tot de la PSD

Iosif Buble, patronul site-ului stiripesurse.ro, a imprumutat PSD cu 100.000 de euro in cursul anului electoral 2020. Tot in 2020, Buble a incasat cateva sute de mii de euro de la PSD.

Informatia a fost data publicitatii de Ionel Stoica, purtator de cuvant al Primariei Sector 1. „Doamne-ajuta social-democratia promovata de Liviu Dragnea, Marcel Ciolacu si Viorica Dancila!”, a comentat ironic Stoica.

Buble a imprumutat PSD cu 100.000 de euro cu putin timp inainte de alegerile parlamentare, dupa ce in cursul anului incasase cateva sute de mii de euro din contractele cu PSD.

Iosif Buble a incasat sute de mii de euro in 2020 din partea PSD. Contractele au fost semnate pe patru firme, fiind evidentiate in declaratia de avere a sotiei sale, deputatul PSD Diana Tusa.

Buble a incheiat contracte cu PSD pe patru firme: CURS SRL (care realizeaza sondaje de opinie), European Business Environment (care editeaza stiripesurse.ro), Online Research SRL si Blau Karotte.

Prin primele doua firme, Buble a semnat 18 contracte cu PSD, in valoare de aproximativ 700.000 de lei. Acesti bani reprezinta doar contractele a caror suma a fost dezvaluita, insa sunt si contracte cu durata de un an de zile, a caror valoare nu este specificata.

Multe dintre contracte, cu sume mai mici, de zeci de mii de euro, au fost semnate in luna august cu numeroase filiale PSD si au vizat cel mai probabil campania pentru alegerile locale.

Iata contractele semnate de CURS cu PSD si filiale locale ale PSD pana la alegerile locale. Contractele semnate pentru alegerile generale nu apar inca in declaratie de avere a Dianei Tusa.

Iosif Buble a semnat si alte numeroase contracte, prin celelalte doua firme, cu cabinete parlamentare. Diana Tusa nu a mentionat cui apartin aceste cabinete parlamentare. Valoarea acestora este intre 1.000 si 2.000 de lei pe luna. Fostul deputat PSD Cristian Rizea a dezvaluit recent ca il platea pe Iosif Buble cu 1.000 de lei pe luna, „fara factura, fara chitanta”.

Citeste si: Fostul deputat PSD Rizea dezvaluie ca ii dadea lui Iosif Buble 1.000 de lei lunar „fara factura, fara chitanta”: „Ioska, pentru ‘platitori’”

In perioada guvernarii PSD, Buble a avut contracte si cu mari companii de stat, precum Tarom, Transgaz, Posta Romana. El a preluat de altfel intreg bugetul de publicitate al Tarom. „Site-ul stiripesurse.ro a primit bani, in perioada starii de urgenta, pentru a promova compania TAROM – mai exact, curse aeriene inspre Londra, in conditiile in care zborurile spre aceasta destinatie erau suspendate. Practic, 100% din bugetul de publicitate al companiei aeriene a fost directionat catre firma European Business Environment SRL, detinuta de sotul deputatei PSD Diana Tusa”, scria Libertatea in luna iulie. Libertatea l-a contactat pe Iosif Buble pentru a afla cum explica faptul ca site-ul sau a primit bani de la compania cu capital de stat pentru a face reclama unui serviciu inexistent. Auzind intrebarea, Buble a inchis telefonul.

Citeste si: Cine cotizeaza la stiripesurse.ro. Cuplul Iosif Buble – Diana Tusa, zeci de contracte grase cu statul, cu partide si cu parlamentari

In declaratia de avere, Tusa mai mentioneaza ca Iosif Buble si-a cumparat trei apartamente in Bucuresti in anii 2018 si 2019, perioada in care PSD a avut guvernarea.

Tusa mai mentioneaza ca sotul ei, Iosif Buble, detine in mai multe conturi bancare aproximativ 1.000.000 de lei.

Diana Tusa a fost realeasa deputat PSD la alegerile din 6 decembrie, ea candidand pe listele PSD Bucuresti. Tusa este de altfel si prietena buna cu Gabriela Firea.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre: ,

Comentarii: