Guvernantii gasesc metode sa incaseze spagi de milioane de euro, dar nu gasesc solutii sa plateasca 120 de euro pentru site-ul de turism al Romaniei

news

Romania.travel, site-ul oficial al turismului romanesc din ultimii ani, nu mai poate fi accesat pentru ca reprezentantii Ministerului Turismului, care il au in administrare, nu au achitat taxa anuala pentru detinerea domeniului.

Noul ministru de resort, Bogdan Trif, a declarat pentru Profit.ro ca nu exista cadrul legal pentru plata acestui domeniu, romania.travel, si ca o va achita din salariul lui.

„Nu cred asa ceva”, a fost prima reactie a noului ministru al Turismului, Bogdan Trif, atunci cand a aflat de la reporterul Profit.ro ca site-ul romania.travel nu mai functioneaza. In scurt timp, insa, a revenit cu o declaratie in care a explicat ce se intampla cu portalul oficial de turism al Romaniei. „M-am interesat sa vad despre ce e vorba si site-ul nu functioneaza de la inceputul lunii ianuarie. Domeniul a fost luat pe persoana fizica si este administrat de Ministerul Turismului. Nu e cadrul legal sa-l platim, motiv pentru care o sa-l platesc eu din salariul meu de ministru, astfel incat luni sa functioneze din nou. Asta-i viata”, a spus Bogdan Trif.

El crede ca, pana in prezent, site-ul, creat de fostul sef al Biroului de Turism al Romaniei la New York, Simion Alb, a fost platit tot „din buzunar”, in lipsa unui cadru legal. Alb, care a parasit institutia in toamna anului trecut, a predat administrarea portalului romania.travel catre Ministerul Turismului in luna mai, atunci cand Mircea Dobre, pe atunci ministru al Turismului, a decis sa desfiinteze birourile de promovare externa a Romaniei.

„Ar fi o pierdere sa inchidem site-ul, motiv pentru care am sa-l platesc eu pentru tot anul si o sa propun si un act legislativ care sa-mi permita sa pot sa-l iau si sa-l platesc prin minister. Mi se pare de o importanta vitala pentru noi. E o problema foarte importanta, multumesc mult ca mi-ati semnalizat-o si o s-o rezolv. Probabil luni, marti, o sa functioneze din nou”, a adaugat ministrul Trif. Intrebat cat va trebui sa plateasca pentru domeniu, ministrul a afirmat ca, din cate a auzit, ar costa in jur de 120 de euro.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Comentarii: