„Situatia in care ne aflam este critica”. Ce a vrut de fapt sa transmita Coldea: „Agentii unor puteri straine au penetrat pana la varful politicii si al statului”

analize

Jurnalistul Dan Turturica, un bun cunoscator al culiselor serviciilor de informatii, publica o analiza ingrijoratoare a posibilelor resorturi care l-au determinat pe Florian Coldea sa lanseze public amenintari la adresa „tradatorilor”.

Turturica este de parere ca generalul SRI i-a avertizat in acest mod pe „agentii unor puteri straine” care au ajuns pana la varful statului.

„Acum suntem, din nou, la rascruce. Faptul ca Florian Coldea si-a formulat amenintarea fata de cei care tradeaza interesele nationale imediat dupa ce a spus ca ‘pe perioada mandatului meu, interesele de securitate ale Romaniei au fost corect aparate de serviciu in cooperare cu alte institutii interne si internationale’ poate fi interpretat ca un avertisment in primul rand fata de agentii unor puteri straine care au penetrat pana la varful politicii si al statului.

Daca este asa, vom afla in curand. Pentru ca daca fostul numar doi din SRI stie astfel de lucruri, iar statul nu face nimic impotriva lor, are o obligatie morala de a le aduce la cunostinta opiniei publice. Cu orice risc.

Daca nu o va face, inseamna ca rafuiala sa este, intr-adevar, doar cu cei care au presat si au facut posibila scoaterea la lumina a protocoalelor SRI. Adica, o miza marunta, personala, de supravietuire, insignifianta prin comparatie cu riscurile la adresa sigurantei si stabilitatii Romaniei”, a scris Turturica pe site-ul Digi24.

Jurnalistul a detaliat apoi apoi la care putere straina face referire.

„In Statele Unite este un scandal cat casa privind colaborarea unor politicieni, oameni de afaceri si experti din zona militara si de informatii cu Rusia. La fel in Anglia, in Germania si in Franta. Pe austrieci, pe unguri, pe slovaci si pe cati altii, Putin i-a incalecat de tot. In acest context, nu va surprinde ca in Romania tema colaborarii cu Rusia este aproape inexistenta pe agenda publica? Chiar asa, „no collusion” pe toata linia? In afara de cativa jurnalisti, pare ca nu intereseaza pe nimeni alinierea unor actiuni parlamentare si guvernamentale la retorica si interesele Rusiei.

Nu are Rusia interese in Romania? Sa fim seriosi! Doar si prezenta scutului anti-racheta este un motiv suficient ca Putin sa investeasca masiv in preluarea controlului sau macar in influentarea semnificativa a deciziilor care se iau la Bucuresti.

Nu are resurse Rusia sa cumpere cozi de topor aici? Chiar asa, America si Anglia au ajuns svaiter si noi suntem zid de beton, facut doar din patrioti care nu si-ar vinde tara nici pe un milion?! Stiti raspunsul. Toti marii corupti sunt aliati naturali ai regimului de la Kremlin. Este suficient sa intinda mana si ii baga pe toti in buzunar. Daca nu cumva a si facut-o deja.

Si atunci cum se explica tacerea pe acest subiect? Dar mai ales cum se explica tacerea SRI, principala institutie responsabila cu blocarea tuturor influentelor straine maligne si nu doar a celor rusesti?

Ei bine, tacerea SRI pe acest subiect nu este neaparat o veste proasta. Cata vreme influentele straine nu se materializeaza in actiuni politice sau administrative, cata vreme Romania nu face ce isi doresc alte puteri si care contravine intereselor nationale, tacerea serviciilor de informatii este chiar un semn bun. Un indicator de profesionalism si de eficienta”, a explicat Turturica.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre: , ,

Comentarii: