Situatia in acest moment de pe frontul din PSD. Pe cate organizatii se bazeaza fiecare dintre combatanti. Surpriza, Tudose e mai puternic decat era de asteptat

politica

Televiziunile de stiri prezinta situatia de pe frontul din PSD, cate organizatii PSD se afla in fiecare dintre cele doua tabere combatante. Dragnea conduce in acest moment, insa nici Tudose nu sta degeaba.

Potrivit informatiilor Digi24, se poarta negocieri intense pana la inceperea sedintei CEX de luni. Astfel, cel putin 17 organizatii judetene sunt de partea lui Liviu Dragnea, pana in acest moment.

Screen Shot 2018-01-14 at 14.55.03

Iata si o harta similara prezentata de Antena 3:

Screen Shot 2018-01-14 at 14.10.59

TVR 1 precizeaza ca de partea lui Dragnea s-au pozitionat public liderii PSD Arad, Botosani, Calarasi, Dolj, Galati, Ialomita, Ilfov, Neamt, Olt, Satu Mare, Sibiu si Vaslui. Pozitia lui Tudose este sustinuta de social-democratii din Braila, Buzau, Constanta, Dambovita, Giurgiu, Iasi, Vrancea si, recent, cei din Caras-Severin.

Marea surpriza o reprezinta repozitionarea Gabrielei Firea, unul dintre liderii cu mare influenta in PSD. Daca pana ieri era trup si suflet alaturi de Dragnea, azi ea il ataca si pe liderul PSD. Intr-un mesaj postat pe Facebook, Firea sustine ca atat Tudose cat si Dragnea au facut greseli: „Au gresit amandoi. Acum trebuie sa indrepte lucrurile. Amandoi!”.

„Le cer celor doi lideri sa se gandeasca in primul rand la romani. Sa accepte ca depind unul de celalalt. Asa e in democratie: partidul nu poate conduce fara un guvern, iar guvernul nu poate functiona fara o majoritate parlamentara.

Cei doi lideri au OBLIGATIA sa gaseasca o cale de colaborare. Sa isi asume, cat mai urgent, eventual in scris, principiile acestei colaborari. E o obligatie in primul fata de cetateni si apoi fata de partid.

Structura politica a guvernului o stabileste Coalitia majoritatii parlamentare iar modul de functionare il stabileste premierul. De aici trebuie sa plecam: fiecare sa isi inteleaga competentele in aceasta echipa”, mai scrie Firea.

Sedinta CEX de reglare a conturilor intre Dragnea si Tudose va avea loc luni, de la ora 16.00.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Comentarii: