Situatie grava in Grecia. Ce trebuie sa stii daca pleci in VACANTA in aceasta tara

vacante

Ministerul roman al Afacerilor Externe informeaza cetatenii romani care se afla, tranziteaza sau doresc sa se deplaseze in Grecia ca autoritatile de la Atena au decis inchiderea bancilor elene, cel putin pana la data de 6 iulie 2015, precum si limitarea extragerilor de numerar la 60 Euro/zi pentru clientii bancilor locale si numai pe teritoriul elen.

MAE recomanda cetatenilor romani sa aiba in vedere si posibilitatea aparitiei unor intarzieri ale tranzactiilor bancare in cursul zilei de luni, 29 iunie 2015.

Cetatenii romani care detin carduri emise de bancile comerciale care functioneaza pe teritoriul Romaniei vor avea, in continuare, posibilitatea de a efectua tranzactii si de a extrage numerar in conformitate cu limitele stabilite de institutiile bancare emitente din Romania.

MAE reia recomandarea adresata cetatenilor romani de a detine suficient numerar pentru acoperirea tuturor cheltuielilor, in eventualitatea unor intreruperi ale activitatilor bancare din aceasta tara.

Publicatia Protothema, citata de ziare.com, a intocmit un ghid de supravietuire pentru cei care calatoresc in Grecia in aceasta perioada.

Printre sfaturi se numara: suficienti bani lichizi; rabdare in fata eventualelor lipsuri din supermarketuri si benzinarii; precautie in timpul demonstratiilor ce vor avea loc saptamana aceasta in jurul Parlamentului grec si mai ales in cursul referendumului de duminica; flexibilitate in ceea ce priveste transportul cu feribotul si alte mijloace de calatorie; atentie la hotii de buzunar tentati de banii gheata; informarea permanenta cu privire la noutatile de pe scena politica si sociala.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: