Situatie incredibila la Academia de Politie. Si-au furat tezele de doctorat pentru a nu fi prinsi ca au plagiat

news

Jurnalista Emilia Sercan anunta ca „80 de teze de doctorat sustinute la Academia de Politie” au disparut cu totul din arhiva institutiei. De asemenea, patru decani au refuzat sa isi puna tezele de doctorat la dispozitia Comisiei de Etica.

Sercan noteaza ca trei teze de doctorat au disparut cu totul, nemaiexistand nici in format tiparit.

„80 de teze de doctorat sustinute la Academia de Politie in perioada 2011-2016 nu se mai regasesc in format electronic in arhiva institutiei, iar alte trei teze nu exista nici letric (in format tiparit), nici electronic.

Aceasta este o noua constatate pe care am extras-o din Raportul Corpului de Control al Ministerului de Interne facut dupa verificarile de la Academia de Politie, raport pe care am reusit sa-l obtin in exclusivitate.

In luna martie, cu cinci zile inainte sa scriu ca teza fostului rector Adrian Iacob este plagiata, Consiliul de Administratie al Academiei de Politie a decis ca toate tezele de doctorat ale cadrelor de conducere sa fie verificate impotriva plagiatului.

Patru decani au refuzat sa isi puna tezele de doctorat la dispozitia Comisiei de Etica, invocand motive diverse:

– Unul a considerat ca nu mai este necesar sa o predea din motiv ca a publicat lucrarea la o editura de prestigiu si a obtinut calificativul „cum laude”.
– Alt decan a invocat faptul ca nu mai detine propria teza nici in format letric, nici in format electronic.
– Altul a sustinut ca va preda teza „in perioada urmatoare”.
– Al patrulea a precizat ca „analizeaza oportunitatea predarii tezei de doctorat” si ca in momentul in care va lua o decizie „aceasta va fi comunicata”.

Cei patru sunt urmatorii:

– Cristian Eduard Stefan, decanul Facultatii de Politie;
– Bogdan Tonea, decanul Facultatii de Stiinte Juridice si Administrative;
– Stefan Trache, decanul Facultatii de Pompieri;
– Iulia Chesca, decanul Facultatii de Arhivistica.

Oare cei patru decani nu vor sa isi puna tezele de doctorat la dispozitia institutiei pentru ca tezele lor sunt plagiate?
#doctorinimpostura #academicintegrity #tobecontinued”, a scris Emilia Sercan pe Facebook.

Emilia Sercan a foat amenintata cu moartea chiar de catre un ofiter de politie ca urmare a dezvaluirilor privind plagiatele din Academia de Politie.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre:

Comentarii: