Situatie penibila. Horodniceanu, interviu de reangajare: trebuie sa explice in fata ministrului borfasilor ce trebuie facut pentru a combate coruptia

news

Seful DIICOT Daniel Horodniceanu a declarat, vineri, la sosirea la Ministerul Justitiei, unde se defasoara interviul pentru desemnarea unui nou sef al institutiei, in conditiile in care i se ncheie mandatul, ca in opinia sa, ar trebui sa ramana „pentru continuitate” si pentru ca inca are proiecte in derulare, el apreciind ca a reusit sa schimbe mentalitati la DIICOT.

Intrebat de ce crede ca ar trebui ca ministrul Justitiei sa il propuna pe el la DIICOT, Horodniceanu a raspuns; „In primul rand pentru continuitate, cred ca am facut o treaba buna in cei trei ani de mandat si au ramas proiecte in desfasurare care trebuie incheiate”.

In ceea ce priveste argumentele pe care le va oferi la inteviu in favoarea nominalizarii sale pentur un nou mandat, Daniel Horodniceanu a precizat ca este vorba in primul rand despre activitatile manageriale pe care le-a intreprins in structura, proiectele de bilant in care a aratat ce a facut in cei trei ani de mandat, referindu-se inclusiv la controale, dar si la faptul ca a modificat legea de organizare a DIICOT, informeaza news.ro.

Referidor la proiectele si la dosarele nefinalizate, seful DIICOT a precizat: „Dosare sunt, sunt proiecte manageriale pe termen scurt, mediu si lung. Sigur, lucrurile acestea se vor putea rezolva mai tarziu si printr-o legislatie adecvata”.

El considera ca a schimbat mentalitati la DIICOT, apropiind astfel institutia de „mentalitatea vestica”.

„Cred ca am schimbat deja cateva mentalitati, cred ca am incadrat mult mai bine structura in mentalitatea judiciara vestica. Cred ca am incercat si ne-am creat unele instrumente mai bune, atat manageriale, cat si de executiE”, a sustinut Daniel Horodniceanu.

Cei doi candidati care s-au inscris pentru postul de procuror-sef al Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT) – Daniel Horodniceanu, actualul sef al institutiei, si Felix Banila, procuror la Parchetul Tribunalului Bacau – sustin vineri interviul pentru ocuparea acestei functii, la sediul Ministerului Justitiei. Rezultatul va fi anuntat in 14 mai, in conditiile in care mandatul lui Daniel Horodniceanu expira in 19 mai.

Potrivit Ministerului Justitiei, interviul consta in sustinerea proiectului privind exercitarea atributiilor specifice functiei de conducere, verificarea aptitudinilor manageriale si de comunicare, prezentarea viziunii asupra modului in care intelege sa organizeze institutia in vederea indeplinirii atributiilor constitutionale de promovare a intereselor generale ale societatii si apararii ordinii de drept, precum si a drepturilor si libertatilor cetatenilor, prezentarea viziunii cu privire la atributiile functiei pentru care participa la selectie in ceea ce priveste coordonarea activitatilor de prevenire si combatere a criminalitatii in general si a unor fenomene specifice: criminalitate organizata, coruptie, evaziune fiscala, verificarea cunostintelor specifice functiei pentru care se efectueaza selectia si aspecte legate de motivatia, conduita, integritatea si deontologia profesionala, precum si alte imprejurari rezultate din analiza inscrisurilor depuse de procurorii participanti la selectie.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Comentarii: