Situatie stranie cu comisarul european din partea Romaniei. Ursula von der Leyen va prezenta marti componenta comisiei, insa Plumb si Nica ar fi fost deja respinsi. Cine reprezinta Romania?

politica

Presedintele ales al Comisiei Europene Ursula von der Leyen a anuntat ca va prezenta marti componenta Colegiului comisarilor europeni. Din partea Romaniei au fost propusi pentru aceasta pozitie Rovana Plumb si Dan Nica.

„Sunt bucuroasa ca am primit numele din partea tuturor statelor membre ale Uniunii Europene. Asteptam cu interes compunerea unui Colegiu bine-echilibrat, pe care il voi prezenta marti”, a scris Ursula von der Leyen, joi, pe Twitter.

Propunerile Guvernului Romaniei pentru functia de comisar european sunt europarlamentarii PSD Rovana Plumb si Dan Nica.

Viorica Dancila a comentat acru, joi, informatiile difuzate de Euractiv conform carora Rovana Plumb si Dan Nica au fost respinsi de sefa Comisiei Europene pentru postul de comisar european din partea Romaniei.

„Nu este nimic oficial. Am vazut dorinta unora de a avea comisarii respinsi, pentru ca avantajele politice sunt mai importante decat imaginea Romaniei. Vreau sa va spun un lucru. Am fost europarlamentar si indiferent cine a fost nominalizat pentru comisar european, chiar dl Ciolos cand a venit comisar pentru agricultura, eram membru al Comisiei pentru Agricultura din Parlamentul European si am sustinut candidatura domniei sale pentru ca era reprezentantul Romaniei. As vrea sa vad aceeasi abordare si aceeasi responsabilitate din partea tuturor”, a declarat, joi, Dancila.

Euractiv Germania anunta ca propunerile Guvernului Romaniei pentru postul de comisar european au fost respinse. Guvernul incearca acum sa o impuna pe Ramona Manescu.

„Potrivit informatiilor Euractiv, ambii candidati propusi de guvernul roman pentru urmatoarea Comisie a UE (Dan Nica si Rovana Plumb) ar fi fost respinsi. In schimb, lobby-ul romanesc din Bruxelles face acum campanii pentru fostul europarlamentar si actual ministru Ramona Manescu, insa reprezentantii UE nu au dorit sa confirme oficial acest lucru”, scrie Euractiv.

Publicatia mai informeaza ca „Romania va primi cel mai probabil portofoliul Transporturilor in cadrul comisiei conduse de Ursula von der Leyen”.

Mai mult despre: ,


Comentarii: