Slovacia: Un pacient a ramas fara vedere, medicii i-au scos din greseala ochiul sanatos

externe

Un pacient a ramas fara vedere dupa ce ochiul sanatos i-a fost indepartat gresit in locul celui bolnav in timpul unei interventii chirurgicale efectuata la unul dintre cele mai mari spitale din Slovacia, a relatat miercuri agentia TARS, informeaza DPA, citata de Agerpres.

Medicul care a efectuat operatia nu se mai afla in contact cu pacienti, a declarat un purtator de cuvant al Spitalului Universitar din Bratislava.

Spitalul a oferit victimei si familiei sale consiliere psihologica si sprijin pentru a face fata consecintelor.

Potrivit TASR, autoritatea de supraveghere sanitara a demarat o ancheta cu privire la circumstantele acestui caz fara precedent.

Greseala tragica s-a petrecut pe fondul unei dispute industriale in sectorul sanitar slovac. In urma cu o saptamana, sindicatul medicilor LOZ a anuntat ca aproximativ 3.000 de medici sunt pregatiti sa isi dea demisia in cazul in care veniturile salariale nu cresc, iar conditiile de munca din ce in ce mai greu de suportat nu se imbunatatesc.

Din cauza unui exod de personal, in special in Cehia si Austria, medicii ramasi in Slovacia sunt suprasolicitati de cativa ani, iar situatia a fost agravata de pandemia de coronavirus.

Comentarii: