Sluga din 10 august a lui Carmen Dan, de la varful MAI, va fi data afara. Marcel Vela: „Il trimit de unde a venit, a ajuns aici pe pile si relatii”

politica

Ministrul de Interne, Marcel Vela, anunta ca subsecretarul de stat Mihai Valeriu va fi demis, avand in vedere implicarea sa in represiunea din 10 august 2018. Surse judiciare au dezvaluit ca fostul ministru de Interne, Carmen Dan, a transmis ordinele de interventie in forta prin intermediul lui Valeriu.

„Daca ne referim la fostul secretar de stat, el este la dispozitia ministrului si printre deciziile mele de permutari de cadre in acest minister este retrimiterea acestui domn, subsecretar de stat, care a venit aici pe pile si relatii de la un sef de birou de sectie de politie din Bucuresti, la un post foarte inalt, de subsecretar de stat, responsabil cu ordinea publica, in cel mai scurt timp, am si eu acum motivul oficial, prin desecretizarea acestui raport, sa il trimit de unde a venit, adica sef de birou de sectie de politie. Iar daca DIICOT – va decide si instanta o culpa penala -, evident ca nu mai are ce cauta in politie. (…) Exact, la Mihai Valeriu ma refer”, a anuntat Vela la Digi24.

„Saptamana viitoare vor fi trimisi la locurile lor de bastina si alti oficiali, care au ajuns aici pe pile si relatii”, a adaugat Vela.

Carmen Dan, care se afla in concediu in 10 august 2018, a venit la biroul de la Ministerul de Interne si a preluat comanda operatiunilor in jurul orei 12:00, arata Raportul privind interventia in forta a Jandarmeriei la mitingul din 10 august 2018, citat de hotnews.ro.

Potrivit surselor citate, aceasta a preluat comanda de la Nucu Marin, secretar de stat in MAI la acea data.

Din acel moment, ordinele au fost date prin intermediul lui Mihai Valeriu, subsecretar de stat, au precizat sursele citate.

Raportul prezinta detaliat misiunile, unitatile efective deplasate in zona Pietei Victoria si desfasurarea evenimentelor pe ore si minute.

Potrivit unor surse din DIICOT, Mihai Valeriu ar fi tinut permanent legatura cu Liviu Dragnea si liderii huliganilor. De notat ca aceasta informatie nu face parte din raportul desecretizat joi.

Mai mult despre: ,

Comentarii: